На «Армія FМ» виходить аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» про підготовку у Третій штурмовій

На «Армія FМ» виходить аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» про підготовку у Третій штурмовій

16:37,
26 Липня 2024
788

На «Армія FМ» виходить аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» про підготовку у Третій штурмовій

16:37,
26 Липня 2024
788
На «Армія FМ» виходить аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» про підготовку у Третій штурмовій
На «Армія FМ» виходить аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» про підготовку у Третій штурмовій
Журналісти військового радіо Михайло Безпалько та Катерина Біленко випробовують на собі тренувальний інтенсив від Третьої окремої штурмової бригади.

З 22 по 28 липня в ефірі військового радіо «Армія FМ» виходять епізоди аудіощоденника «Твій тестовий тиждень»: журналісти Михайло Безпалько та Катерина Біленко розповідають про те, як відбувається тренувальний інтенсив, організований  3 ОШБР ЗСУ. У перший день вишколу проєкт посів 79-ту сходинку  серед найпопулярніших в Україні Apple-подкастів та дев’яту в розділі «Суспільство і культура».

Як розповів Михайло Безпалько, тестовий тиждень — це можливість передовсім для цивільних відчути військо, адже тут базова підготовка, яка зазвичай триває близько місяця, втиснена у сім днів. Однак обмежень немає — на інтенсиви зголошуються і військовослужбовці, які хочуть покращити рівень своєї підготовки, долучитися до бригади.

В ефірах у межах проєкту, які виходять тричі на день — о 10:30, 17:30 і 22:30 — журналісти знайомлять слухачів з умовами перебування у бригаді, основними правилами, розкладом, вимогами до ранця, вигляду, про харчування, за які помилки доводиться відтискатися або стояти у планці.

Щодня вони разом з усіма добровольцями виконують завдання з фізичної підготовки, опанування тактики, основ тактичної медицини, поводження зі зброєю, стрільби тощо.

Михайло Безпалько поділився з MediaSapiens враженнями про учасників вишколу.

«Усі вмотивовані, мені є з чим порівнювати — рік тому я проходив базову військову підготовку із мобілізованими. У нашій групі лише ми двоє та ще один хлопець — військовослужбовці, інші — цивільні. Дев’ять із 53 учасників нашої групи — дівчата. Багато айтівців, вік від 18 до 50+, — розповів військовий журналіст. — Мотивація досить різна: хтось має конкретне бажання долучитись саме до Третьої штурмової, хтось перевіряє свій психологічний чи фізичний стан. Дехто шукає різні вишколи, і це ще одна нагода підготуватися до війська. Хтось планує вступити в іншу бригаду, наприклад “Азов”, а тут прийшов, щоб підтягнути фізичний рівень. Є такі, що вагаються і їхня думка змінюється щодня. Є люди, які не бачать себе в цивільному житті і шукають способи, як бути корисним».

Безпалько повідомив, що після всіх випробувань, у суботу, 27 липня, на учасників вишколу, які вирішать долучитися до бригади і стати рекрутами, чекає «особлива» посвята: вони мають виголосити своє рішення перед майбутніми побратимами.

На неділю, останній день інтенсиву, заплановане фінальне тестування з фізичної підготовки, такмеду, тактики, логіки та БпЛА. Також проводитимуть співбесіду щодо вакансій та можливостей підписати контракт.

«Твій тестовий тиждень» доступний для прослуховування в ефірі та на сайті «Армія FМ», а також на всіх подкаст-платформах за посиланням.

Фото: Аудіощоденник «Твій тестовий тиждень» / «Армія FМ»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду