Стартує набір в «Академію медіа для дівчат 1.0»

Стартує набір в «Академію медіа для дівчат 1.0»

11:00,
13 Червня 2024
521

Стартує набір в «Академію медіа для дівчат 1.0»

11:00,
13 Червня 2024
521
Стартує набір в «Академію медіа для дівчат 1.0»
Стартує набір в «Академію медіа для дівчат 1.0»
Взяти участь у тренінгово-менторській програмі можуть громадянки віком 18-21 років.

У липні в Україні для дівчат віком 18–21 років, які не вивчали журналістику та комунікації в межах здобуття освіти, розпочнеться тренінгово-менторська програма «Академія медіа для дівчат 1.0», що має на меті допомогти учасницям розвинути навички у сфері медіа, комунікацій, блогінгу та протидії дезінформації. Про це MediaSapiens повідомили в ГО «Жіноча ліга», яка ініціювала проєкт.

«Випускниці проєкту стануть більш стійкими до дезінформації та маніпуляцій, а також набудуть комплексного розуміння того, як працює медіа та блогінг в Україні. При цьому отримають не тільки базові знання у відповідних сферах, але й навчаться висвітлювати соціально важливі питання, такі як гендерна нерівність, зміна клімату, бодишеймінг та багато іншого», — повідомила проєктна менеджерка ГО «Жіноча Ліга» Наталія Баліцька.

На період з 6 липня до 23 листопада заплановано 20 онлайн-зустрічей. Щосуботи з 10:00 по 13:00 відбуватимуться теоретичні та практичні заняття. Учасниці академії отримуватимуть креативні завдання між зустрічами: індивідуальні та командні, для виконання останніх можна буде залучати менторську підтримку.

На слухачок Академії, які бачать себе в журналістиці, чекає участь у конкурсі журналістських матеріалів, кращі з яких будуть опубліковані у партнерських медіа: «Українки», «WoMo», «Рубриці», «Сало написало», на платформі «Повага». Також передбачене стажування в онлайн-журналі «Українки».

Дівчата, зацікавлені в блогінгу, зможуть взяти участь у конкурсі соціально орієнтованих матеріалів для публікації в соцмережах. За вибором журі, одна з авторок отримає від ГО «Жіноча ліга» грант у розмірі 3 тисячі грн для придбання додаткових навчальних матеріалів / курсів з теми, релевантної до її теми дослідження.

20 найстаранніших випускниць Академії запросять на дводенний навчальний візит до Києва з відвідуванням редакцій медіа, дискусією щодо розвитку журналістики та блогінгу в Україні, а також воркшопами щодо публічних виступів та розвитку креативного мислення.

Ознайомитися з темами тренінгово-менторської програми «Академія медіа для дівчат 1.0» можна за посиланням.

Для участі у проєкті необхідно до 28 червня включно заповнити реєстраційну форму за посиланням. Підтвердження отримання заявки буде надіслано до 30 червня, а результати відбору будуть оголошені до 4 липня. Загалом для навчання в Академії відберуть 50 умотивованих апліканток. За умовами проєкту, перевага віддаватиметься дівчатам з невеликих населених пунктів з урахуванням регіональної представленості.

Фото: «Академія медіа для дівчат 1.0» / ГО «Жіноча ліга»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду