Онлайн-медіа post impreza створює медіатеку про мистецтво Франківщини

Онлайн-медіа post impreza створює медіатеку про мистецтво Франківщини

17:05,
17 Квітня 2023
1372

Онлайн-медіа post impreza створює медіатеку про мистецтво Франківщини

17:05,
17 Квітня 2023
1372
Онлайн-медіа post impreza створює медіатеку про мистецтво Франківщини
Онлайн-медіа post impreza створює медіатеку про мистецтво Франківщини
У медіатеці представлено близько двох сотень мистецьких робіт.

Локальне онлайн-медіа про мистецтво і культуру post impreza презентує архів про мистецьке та культурне життя Франківщини. Про це повідомило «Читомо», посилаючись на ініціаторів проєкту.

Видання досліджує історію місцевого мистецтва та колекціонує авторські роботи від часів проголошення незалежності України, а відтак знайомить місцеву публіку із сучасним мистецтвом.

У медіатеці видання три розділи: відеотека, бібліотека та фонотека. У бібліотеці, яку наповнюють спільно з галереєю «Асортиментна кімната», зібрали профільні видання, присвячені мистецтву та культурним процесам Франківщини.

У відеотеці викладають відеоарти, записи перформансів, інтервʼю з митцями, подкасти, культурні відеорепортажі.

«Місцева мистецька сцена дуже багата: щось лежить на поверхні, а щось доводилось більше шукати. Особливо захопливим стало дослідження відеоарту. У Франківську цей жанр почав розвиватися в результаті експерименту режисера Олега Гнатіва, який відомий у мистецьких колах як «Мох». Головну роль у цій роботі зіграв письменник Тарас Прохасько. Все відбувалось у той час, коли дістати відеокамеру було доволі важко. Тоді позичили апаратуру в Ґіо Ґонґадзе, журналіста. Сьогодні техніка для запису відео більш доступна, тому все більше митців та мисткинь у своїх практиках експериментують з таким форматом», — розповів операційний керівник post impreza Євген Бойко.

Наразі відеотека post impreza налічує близько 15 відеоартів. Серед них — роботи Ростислава Котерліна, Ярослава Яновського, Маріанни Глинської.

У фонотеці проєкту збираюить музичні альбоми Івано-Франківських гуртів, подкасти, радіопрограми.

За словами ініціаторів проєкту, в подальшому планують представити і збірку візуальних робіт художників.

Нагадаємо, харківське онлайн-медіа «Люк» реалізує проєкт «Харків, де твоє обличчя?», що очищує харківську ідентичність від нищівних впливів російського колоніалізму та радянщини.

Фото: postimpreza.org

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду