На Google припадає 82% посилань на сайти з піратським контентом

00:00,
20 Вересня 2013
1421

На Google припадає 82% посилань на сайти з піратським контентом

00:00,
20 Вересня 2013
1421
На Google припадає 82% посилань на сайти з піратським контентом
Американська асоціація кінокомпаній опублікувала звіт, згідно з яким 82% ресурсів з піратським контентом користувачі знаходять саме через Google, повідомляє The Wired.

Дослідження здійснила  аналітична компанія Compete на замовлення асоціації – у ньому взяли участь 1000 користувачів з США та Великобританії. Результати засвідчили, що 74% користувачів виявили піратські ресурси саме завдяки пошуковим системам. Така ситуація не є новиною, однак звіт Асоціації є першим протистоянням між правовласниками та інтернет-компаніями з часу провалу антипіратського акту минулого року.

Крім того, Асоціація заявляє, що пошукові системи мають реагувати на такий стан речей і боротися з інтернет-піратством.

«Дослідження засвідчує, що пошукові системи мають робити набагато більше, якщо ми говоримо про спрямовування користувачів на легальні ресурси. Підтримуючи легальні сайти, а не нелегальні, всі виграють – автори контенту, економіка США, споживачі», - заявив представник компанії Адам Шиф.

Минулого року Google заявляла, що змінила свої пошукові алгоритми, аби зменшити видачу тих сайтів, до яких пред’являлись претензії щодо нелегального контенту. Однак аналітична компанія Compete заявила: отримані дані свідчать про інше - немає доказів того, що ці зміни якось вплинули на результат, пише The Wall Street Journal. У Google відмовились  коментувати ситуацію.

Іншими лідерами за кількістю  піратських посилань є Yahoo та Bing, однак їх відрив від Google дуже значний.

 Американська асоціація кінокомпаній не закликає до конкретних юридичних дій проти Google та інших пошукових систем. Проте наступного тижня це дослідження на прохання асоціації будуть обговорювати на одному з комітетів Сенату. Голова асоціації Крім Додд заявив, що дослідження проведене для того, аби всі зацікавлені сторони співпрацювали у боротьбі з піратством.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: politico.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду