Фонд свободи преси запускає платформу для анонімного обміну інформацією

00:00,
16 Жовтня 2013
1059

Фонд свободи преси запускає платформу для анонімного обміну інформацією

00:00,
16 Жовтня 2013
1059
Фонд свободи преси запускає платформу для анонімного обміну інформацією
Фонд свободи преси (Freedom of the Press Foundation, FPF) оголосив сьогодні про розробку проекту SecureDrop, за допомогою якого редакції зможуть отримувати секретні документи від інформаторів і забезпечувати високу анонімність джерел. 

SecureDrop – нова назва додатку DeadDrop, над яким працювали репортер Кевін Пулсен (Kevin Poulsen) та Аарон Шварц (Aaron Swartz), захисник права на вільний доступ до інформації в інтернеті, який наклав на себе руки цієї зими. SecureDrop здатна отримувати з інтернету повідомлення та документи і кодувати їх для безпечного зберігання, йдеться на сайті Фонду.

У найближчі місяці Фонд обіцяє надати медіа доступ до спеціального програмного забезпечення та забезпечити технічну підтримку.

«Завдяки встановленню SecureDrop новинні організації у всьому світі отримають можливість безпечно отримувати документи від інформаторів, а також краще захистити анонімність джерел. Хоча жодна охоронна система не може бути на 100% надійною, Фонд свободи преси вірить, що дана система – найнадійніша з нині існуючих».

У Фонді вважають, що найкращий спосіб захистити джерело – просто не знати його. І нова програма дає таку можливість, оскільки кожен, хто працює на платформі, отримує унікальне кодове ім’я, що дозволяє користувачу зв’язуватися із виданням, не називаючи імені та електронної адреси.

Фонд запевнив, що на даний момент бажання працювати із додатком висловили великих новинних агентств, назви яких будуть оголошені найближчими тижнями.

У повідомленні йдеться, що журнал New Yorker, перше видання, що стало використовувати код SecureDrop у власному проекті StrongBox, залишиться користувачем системи.

Для роботи із журналістським середовищем Фонд наймає спеціаліста з питань комп’ютерної безпеки Джеймса Долана (James Dolan), який не лише допомагатиме редакціям працювати із SecureDrop, а й навчатиме журналістів інформаційній безпеці.

Повідомляється, що програма пройшла низку доповнень та удосконалень внаслідок аудиту дослідників із Університету Вашингтону та розробника мережі Tor Джейкоба Аппельбаума (Jacob Appelbaum). Удосконалення додатку продовжуватиметься.

Фонд свободи преси – неприбуткова організація, заснована у грудні 2012 року на підтримку свободи слова та свободи преси.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pressfreedomfoundation.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду