Україна входить у десятку країн, що лідирують в розсилці спаму

00:00,
8 Листопада 2013
1128

Україна входить у десятку країн, що лідирують в розсилці спаму

00:00,
8 Листопада 2013
1128
Україна входить у десятку країн, що лідирують в розсилці спаму
 «Лабораторія Касперського» повідомила, що за підсумками третього кварталу 2013 року Україна посіла 8 місце серед країн, де найбільше спамлять, передає  «proIT» з посиланням на прес-службу компанії.

Загальний рівень спаму у поштовому трафіку становив 68,3%, що дещо менше ніж попередній показник. «Але підсумковий показник у 68,3% всього лише на 0,3% нижче, ніж середнє значення за перше півріччя, тому говорити про тенденцію стабільного зменшення частки спаму у пошті не доводиться», - йдеться у повідомленні.

Водночас побільшало фішингових листів – утричі за період липень-вересень. А також зросла частка повідомлень зі шкідливими вкладеннями – до 3,9%, що у півтори рази більше порівняно з попереднім періодом.

Найбільше розсилалася така шкідлива програма як троянський вірус Spy.HTML.Fraud.gen, це HTML-сторінка, що імітує реєстраційну форму онлайн-банкінка. За допомогою цієї програми здійснюється викрадення фінансової інформації.

За підсумками третього кварталу 2013 року, лідерами у розсилці спаму залишаються такі країни: Китай (-0,9%), США (+1,2%) і Південна Корея (+2,1%). За Росією – п’яте місце. Україна замає у цьому списку восьму сходинку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
webspam.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду