Рух ЧЕСНО заявив про DDoS-атаки на свій сайт

Рух ЧЕСНО заявив про DDoS-атаки на свій сайт

16:57,
14 Березня 2019
2614

Рух ЧЕСНО заявив про DDoS-атаки на свій сайт

16:57,
14 Березня 2019
2614
Рух ЧЕСНО заявив про DDoS-атаки на свій сайт
Рух ЧЕСНО заявив про DDoS-атаки на свій сайт
Автори:
Сайти організації отримають 150 тисяч шкідливих запитів від хакерів щодня.

Таку інформацію громадський рух розмістив на своєму офіційному сайті. За словами представників руху, вже понад місяць зловмисники намагаються заблокувати виборцям доступ до інформації про кандидатів у Президенти.

«Ми дуже швидко відреагували на проблему й відновили доступ до сайту для користувачів. Для цього знадобилося 30 хвилин. Ми з подивом з’ясували, що захист сайту намагаються здолати вже понад місяць. Зловмисники надсилають понад сотню тисяч фейкових клієнтських запитів до веб-сторінок ЧЕСНО щодня. Більшість із них надходили із США, Нідерландів, Франції та Китаю», – розповідають IT-фахівці Руху ЧЕСНО про перебіг атаки.


Ознакою атаки стало раптове збільшення кількості унікальних відвідувачів сайту. Так, за одну добу, 8 березня, цей показник зріс із приблизно 10 тисяч (дані за минулий місяць) до майже 30 тисяч на день. 20 тисяч нових унікальних користувачів – це й була бот-мережа, яка на піку атаки на сервер створила того дня майже 200 тисяч запитів.

Водночас IT-фахівці Руху ЧЕСНО виявили, що протягом місяця денна кількість запитів неодноразово доходила до пікової позначки.

Піки хакерської атаки були зафіксовані 15-16 лютого (493 та 498 тисяч запитів щодня), 4 березня (456 тисяч за день), 5 березня (448 тисяч за день).

«Окрім того, була спроба зламати сервери Руху ЧЕСНО. Це сталося в середині лютого. Зловмисники безуспішно намагалися знайти уразливі точки на сервері. Коли атака досягла піку, ми посилили захист, але хакери не облишили сподівань покласти сайт, тож атакують Рух ЧЕСНО й досі», – підкреслюють ІТ-фахівці.

Нагадаємо, нещодавно Facebook подала до суду на двох українських хакерів. Їх звинувачують у викраденні даних понад 60 000 користувачів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Стик
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду