Два мільйони веб-акаунтів по всьому світу зазнали хакерських атак

00:00,
5 Грудня 2013
1027

Два мільйони веб-акаунтів по всьому світу зазнали хакерських атак

00:00,
5 Грудня 2013
1027
Два мільйони веб-акаунтів по всьому світу зазнали хакерських атак
Два мільйони акаунтів у Google, Yahoo, Twitter, Facebook і LinkedIn було зламано за останні місяці. Хакери використовували шкідник Pony.

Про масштабний злам повідомила компанія із веб-безпеки Trustwave.  Хакери отримували доступ до акаунтів користувачів за допомогою шкідливої програми Pony.

Найбільше паролей було викрадено у користувачів Facebook – 57%. У списку атакованих соцмереж є також «Однокласники» та «ВКонтакте» - частка викрадених паролей там становить понад 1%.

Як показує звіт, найбільше хакерських атак зазнали акаунти голландців – 97%. До п’ятірки країн, де було отримано несанкціонований доступ, входять Таїланд, Німеччина, Сінгапур, Індонезія.

У Trustwave пояснили, що злам ставався після того, як користувачі встановлювали шкідливу програму у себе на комп’ютерах, і що це не є свідченням проблем у захисній системі мереж.

У Facebook на звіт відреагували наступним чином: там заявили, що викрадені паролі були «слабкими», тобто не мали належного рівня складності – були короткими і без поєднання цифр та букв. Експерти Trustwave з таким висновком погоджуються і нагадують, що хороший пароль – це поєднання не менше ніж восьми різних символів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blogs.adlandpro.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду