В Україні з’явиться єдиний портал електронного урядування E-прогрес

В Україні з’явиться єдиний портал електронного урядування E-прогрес

15:18,
12 Лютого 2016
3540

В Україні з’явиться єдиний портал електронного урядування E-прогрес

15:18,
12 Лютого 2016
3540
В Україні з’явиться єдиний портал електронного урядування E-прогрес
В Україні з’явиться єдиний портал електронного урядування E-прогрес
Автори:
Команда волонтерів виграла грант від США на створення нового електронного порталу E-прогрес. На ньому буде зібрана вся інформація про електронне урядування та інструкції з його впровадження для місцевих самоврядувань.

Про це у Facebook повідомила координатор проекту Яніка Меріло. 

Розмір гранту ініціатори проекту не розкривають. 

«Я дуже дуже рада, що ми виграли національний конкурс грантів і Департамент Сполучених Штатів Америки вирішив виділити нам грант на створення порталу компетенцій електронного уряду е-прогрес і рейтингу міст», - написала вона. 

E-прогрес стане центральним порталом для обміну досвідом по впровадженню і роботі електронного урядування між місцевими органами влади в Україні, а також громадськими та некомерційними організаціями, такими як iGov. Мета порталу - прискорити впровадження електронного урядування в Україні і зробити цей процес більш ефективним економічно. 

«На сьогодні, окрім iGov, нема фундаментальної платформи, яка би об’єднала зусилля, направлені на пітримку створення електронного урядування в Україні», - пише Яніка Мерило. E-прогрес має вирішити цю проблему. За словами пані Мерило, портал дасть місцевим муніципалітетам інформацію та інструменти для реалізації електронних послуг та рішень, а також допомое боротися з корупцією. Це значно прискорить розвиток електронного урядування в Україні. 

Окрім інструментів та інструкцій, на E-прогрес також з’явиться електронний рейтинг міст, які досягли більшого, аніж інші, у власному e-government. Також на сайті будуть розміщуватися новини у даній тематиці, законодавчі акти та оновлення, а ще так звані «історії успіху» — як українські, так і зарубіжні. 

Нині проектом займаються 350 волонтерів. Загальна база волонтерів, які так чи інакше брали участь в ініціативі, нараховує близько 1000 людей. За даними Мерило, проект також підтримує український уряд: прем’єр-міністр, Державне агенство електронного урядування та інші органи влади. 

Як пише ain.ua, раніше ВР узаконила системи електронного урядування на місцях. Це також стосується і волонтерської iGov, оскільки у 2016 вона може перейти на баланс держави. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду