Wikipedia відмовилася видаляти статтю на вимогу Росії

Wikipedia відмовилася видаляти статтю на вимогу Росії

11:22,
21 Серпня 2015
2142

Wikipedia відмовилася видаляти статтю на вимогу Росії

11:22,
21 Серпня 2015
2142
Wikipedia відмовилася видаляти статтю на вимогу Росії
Wikipedia відмовилася видаляти статтю на вимогу Росії
Автори:
«Вікіпедія» не видалятиме зі свого сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотику, через яку Роскомнагляд може заблокувати весь ресурс.

Про це повідомляє інформагенство «РИА Новости» з посиланням на заяву виконавчого директор НП «Вікімедіа РУ» Станіслава Козловського. 

«Вікіпедія» - це універсальна енциклопедія, вся інформація береться з посиланням на різні джерела. У цій статті вся інформація взята з сайту ООН, всі джерела академічні. Ми обговорили цю ситуацію, і статтю вирішено залишити», - сказав Козловський.

Відповідаючи на запитання, чи готова компанія йти на ризик блокування всієї «Вікіпедії» на території РФ, Козловський сказав: «Ми готові з 2012 року, коли був ухвалений закон».

«Сенс «Вікіпедії» - збирати знання і передавати їх людям ... Якщо Роскомнагляд вважає, що людям знання не потрібні…», - зазначив він.

Роскомнагляд обіцяє заблокувати «Вікіпедію» на всій території Росії, якщо ресурс не видалить інформацію про приготування наркотичної речовини.

Нагадуємо, що міністр освіти і науки України Сергій Квіт попрохав академічну спільноту України зробити свій внесок у вдосконалення україномовного розділу «Вікіпедії». На думку міністра, це сприятиме формуванню й утвердженню сучасної української наукової та фахової термінології, спонукатиме до розвитку творчого потенціалу, а також розвиватиме пізнавальну активність підростаючого покоління.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ria.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду