Микола Лисенко та «Океан Ельзи» − найпопопулярніші музиканти української Wiki

00:00,
30 Березня 2012
1230

Микола Лисенко та «Океан Ельзи» − найпопопулярніші музиканти української Wiki

00:00,
30 Березня 2012
1230
Микола Лисенко та «Океан Ельзи» − найпопопулярніші музиканти української Wiki
Микола Лисенко лишається недосяжним лідером серед музикантів, представлених в українській Вікіпедії, за кількістю переглядів присвяченої йому сторінки, повідомляє «Вікімедіа Україна».

Протягом минулого року стаття про Лисенка була переглянута майже 52,8 тис. разів. Друге місце за кількістю переглядів статей про музикантів посідає гурт «Океан Ельзи» − майже 29,9 тис.

Як відзначає «Вікімедіа Україна», популярними матеріалами в українській Wiki також є статті про Баха, Моцарта, Бетховена, Ані Лорак, гурти «Скрябін» та The Beatles.

Втім, композиторами-класиками більше цікавляться протягом навчального року і менше − влітку, у той час як рок-виконавцями і поп-співаками − цілий рік.

Крім того, серед західних співаків популярним є Джастін Бібер, серед оперних  − Соломія Крушельницька, а найпопулярнішим у енциклопедії музичним інструментом виявилася бандура.

У цілому, в 2011 році в українську Wiki заглядали 405 млн. разів, що на 51% більше ніж в 2010-му.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Wikipedia
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду