Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди

Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди

13:33,
19 Серпня 2015
3676

Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди

13:33,
19 Серпня 2015
3676
Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди
Google видав основні центри кремлівської інтернет-пропаганди
Автори:
Статистика Google Trends за «гучними» політичними запитами, як, наприклад, «Майдан», «Боїнг», «Референдум», «Порошенко», «Правий сектор», «Донбас» сильно здивувала інтернет-спільноту. Так, абсолютно раптово на перші місця у таких запитах виходять не міста-мільйонники і навіть не прикордонні з Україною області.

Про це йдеться у повідомленні на сайті otakvot.livejournal.com.

Крім того, майже в будь-яких політичних запитах фігурують маленькі селища Ольгине, Яблоновський, Перекатний і Зелене Місто. За інтенсивністю запитів вони іноді обганяють навіть Москву і Санкт-Петербург.

Варто наголосити, що у місті Ольгине розташовується відоме ТОВ «Агентство Інтернет-Досліджень», яке займається прямою інтернет-пропагандою.

«Сотні співробітників днями безперервно пишуть хвалебні коментарі, угодні чинній в Росії владі, обливають брудом Україну, Америку і Європу та гноблять незгодних, створюючи таким чином видимість громадської думки», - йдеться у повідомленні.

Також завдяки сервісу вдалося встановити, що подібні центри з'явилися наприкінці 2013 року, перед кримськими подіями.

Наприклад, подивившись статистику за словом «НАТО», рік легко помітити - до середини 2013 року найбільше ця тема цікавила жителів Ульяновської області, що не дивно - в цей час у ЗМІ саме з'явилася інформація про відкриття бази НАТО в Ульяновську.

Зазначається, що вказані агенства, швидше за все, намагаються контролювати думку про внутрішню політику.

Як повідомляв MediaSapiens, Польща і Нідерланди ініціювали створення російськомовного телеканалу, щоб протистояти пропаганді Російської Федерації. Мета проекту - аби правдива інформація могла поширюватися в російськомовних країнах на сході Європи, а також у Росії. Інформаційний продукт, який створюватиме цей телеканал, зможуть використовувати інші телеканали чи інтернет-видання, які ведуть мовлення й публікують російською мовою.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ic.pics.livejournal.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду