Мельбурнські дерева отримують любовні листи

Мельбурнські дерева отримують любовні листи

16:10,
15 Липня 2015
2342

Мельбурнські дерева отримують любовні листи

16:10,
15 Липня 2015
2342
Мельбурнські дерева отримують любовні листи
Мельбурнські дерева отримують любовні листи
Автори:
У Мельбурні до дерев прив’язали електронні адреси, аби городяни повідомляли про проблеми із небезпечними гілками. Натомість на пошту надходять тисячі листів із зізнаннями у любові до дерев.

Про це пише The Atlantic.

Офіційне надання номерів ID та електронних адрес для дерев у Мельбурні, Австралія відбулося у 2013 в рамках програми, що мала спростити для мешканців міста спосіб повідомлення про проблеми, такі, як небезпечні гілки.

Те, що на скриньки почали надходити не лише очікувані сповіщення, стало «ненавмисним, але позитивним наслідком», сказав порталу голова Melbourne’s Environment Portfolio, радник Аррон Вуд. Люди почали писати безпосередньо до дерев. Було отримано тисячі повідомлень: від привітань та питань про найближчі заходи до любовних послань та екзистенціальних роздумів.

 

«Електронні листи відкрили любов, що жителі Мельбурна відчувають до наших дерев», — зауважив Вуд. Проте, деякі повідомлення надіслані з-поза меж міста. Наприклад, один з листів було написано від імені дерева із США.

Мельбурнський сервіс е-мейлів для дерев є одним з низки муніципальних проектів, спрямованих на використання персональних та інституціональних технологій для підтримки порядку у місті. Так, у Чикаго можна написати повідомлення про ями на дорогах. У Гонолулу — увімкнути сирену про наближення цунамі. Ці ініціативи заохочують громадську активність і спонукають діяти на мікрорівні.

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Atlantic
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду