ms.detector.media
MediaSapiens
The Atlantic
15.07.2015 16:10
Мельбурнські дерева отримують любовні листи
Мельбурнські дерева отримують любовні листи
У Мельбурні до дерев прив’язали електронні адреси, аби городяни повідомляли про проблеми із небезпечними гілками. Натомість на пошту надходять тисячі листів із зізнаннями у любові до дерев.

Про це пише The Atlantic.

Офіційне надання номерів ID та електронних адрес для дерев у Мельбурні, Австралія відбулося у 2013 в рамках програми, що мала спростити для мешканців міста спосіб повідомлення про проблеми, такі, як небезпечні гілки.

Те, що на скриньки почали надходити не лише очікувані сповіщення, стало «ненавмисним, але позитивним наслідком», сказав порталу голова Melbourne’s Environment Portfolio, радник Аррон Вуд. Люди почали писати безпосередньо до дерев. Було отримано тисячі повідомлень: від привітань та питань про найближчі заходи до любовних послань та екзистенціальних роздумів.

 

«Електронні листи відкрили любов, що жителі Мельбурна відчувають до наших дерев», — зауважив Вуд. Проте, деякі повідомлення надіслані з-поза меж міста. Наприклад, один з листів було написано від імені дерева із США.

Мельбурнський сервіс е-мейлів для дерев є одним з низки муніципальних проектів, спрямованих на використання персональних та інституціональних технологій для підтримки порядку у місті. Так, у Чикаго можна написати повідомлення про ями на дорогах. У Гонолулу — увімкнути сирену про наближення цунамі. Ці ініціативи заохочують громадську активність і спонукають діяти на мікрорівні.

 

 

ms.detector.media