Хакери збирають гроші для української армії на сайті севастопольського міськвиконкому

00:00,
3 Квітня 2014
1706

Хакери збирають гроші для української армії на сайті севастопольського міськвиконкому

00:00,
3 Квітня 2014
1706
Хакери збирають гроші для української армії на сайті севастопольського міськвиконкому
Невідомі хакери зламали офіційний сайт Координаційної ради міста Севастополя sevispolkom.info. Вони також розмістили на головній сторінці довідковий номер телефону «565», за яким нібито можна дізнатися, як отримати російський паспорт. Насправді з кожного дзвінка за цим номером знімається 5 гривень на підтримку українського війська. Про це повідомляє ain.ua.

«Урядом РФ, спеціально для жителів Криму, які проголосували на референдумі за приєднання до Росії, створений спеціальний цілодобовий номер 565, – пишуть хакери, – за яким можна дізнатися як отримати російський паспорт без черги, що необхідно зробити для збільшення пенсії та зарплати втричі, як отримати пільги із виплати податків, як здати в оренду житло багатим росіянам…»

Крім того, севастопольцям пропонується безкоштовно замовити дизель-генератор на 10 кВт та поставити запитання Володимиру Путіну. Проблеми та побажання також слід повідомляти через SMS на зазначений номер.

У виконкомі вже прокоментували цю ситуацію. «2 квітня домен sevispolkom.info Координаційної ради з організації Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності Севастополя був захоплений (чи, можливо, перекуплений) і пере направлений на іншу IP-адресу. Адміністратор ресурсу втратив контроль над доменом і, як наслідок, над ресурсом», – повідомив керівник прес-служби зазначеної координаційної ради Дмитро Жуков.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
sevispolkom.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду