Журнал Wired розіслав VIP-читачам спецпримірники з їхньою приватною інформацією

00:00,
3 Лютого 2011
979

Журнал Wired розіслав VIP-читачам спецпримірники з їхньою приватною інформацією

00:00,
3 Лютого 2011
979
Журнал Wired розіслав VIP-читачам спецпримірники з їхньою приватною інформацією
Телевізійник Бенджамін Коен був у шоці: в журналі знають про його зустріч із колишнім хлопцем!

Редактор новин британського Channel 4 Бенджамін Коен був шокований, побачивши на обкладинці  січневого випуску журналу Wired особисте звернення, що містило подробиці його особистого життя. Своїми емоціями Коен поділився у блозі.

 

«Щотижня я отримую примірники американської і британської версії Wired, - пише він. – Часом я читаю їх із великим інтересом, але буває, що конверт із журналами лежить на моєму столі нерозкритий тижнями. Але сьогодні я розкрив конверт і був шокований: обкладинка випуску, присвяченого приватності, містила мою особисту інформацію». Таким чином Wired наочно демонстрував важливість захисту персональних даних.

 

 

Усі факти з наведених на обкладинці, за словами Бенджаміна, у журналі могли довідатись із його облікового запису на фейсбуку та повідомлень у твітері, а також державних реєстрів акціонерів і власників нерухомості. Одначе дотепер Бенджамін не замислювався про те, що його записи в соціальних мережах, наприклад, про зустріч із колишнім хлопцем, можуть бути кимось використані.

 

 

«Це шокує, коли бачиш усі ці факти надрукованими на папері. Усе це було доступним у фейсбуку, твітері та реєстрах, але журнал наочно демонструє, НАСКІЛЬКИ доступною є ця інформація, наприклад, для приватних детективів і державних агентів», - пише телевізійник. Під впливом цієї події він вирішив прибрати частину своєї особистої інформації з публічних сторінок у соціальних мережах.

 

«Це також свідчить про могутність таких компаній, як Facebook, - розмірковує Коен. – Вони мають набагато більше даних про мене, і значно більш секретних. Нова функція  Facebook Deals збільшить кількість людей, які повідомлятимуть про місце свого перебування. Кожному варто пересвідчитись зайвий раз у тому, що його рівень захисту приватної інформації в соціальних мережах є достатньо високим».

 

Примірники Wired із персоналізованими обкладинками редакція розіслала «лідерам громадської думки» в усій Великій Британії, тож Бенджамін Коен, імовірно, не єдиний здивований цією витівкою.  

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду