У Британії почали викликати до суду через фейсбук

00:00,
15 Березня 2011
1238

У Британії почали викликати до суду через фейсбук

00:00,
15 Березня 2011
1238
У Британії почали викликати до суду через фейсбук
Раніше подібне практикували в Австралії.

Британська газета Daily Telegraph повідомила про перший у країні випадок, коли офіційний виклик до суду був надісланий через соціальну мережу.

 

Гіларі Торп, повірений однієї з юридичних компаній, після неодноразових невдалих спроб викликати до суду боржника поштою та іншими традиційними методами, аби він відповів на запитання, вирішила піти іншим шляхом. Її надихнула інформація про те, що Вищий суд Австралії 2008 року надав юристу Марку МакКормаку дозвіл на використання соціальної мережі для доставки приватним особам офіційних документів, пов’язаних із банкрутством.

 

МакКормак кілька разів намагався зв’язатися із відповідачами, яких мусив повідомити, що в них забирають будинок за борги, електронною поштою, а відтак мусив удатись до фейсбука. Це не єдиний випадок в історії австралійського правосуддя – так, восени 2010 року обвинувачений в інтернет-хуліганстві отримав повістку через фейсбук.

 

Торп звернулась до суду Східного Ессексу від імені свого клієнта, аргументуючи рішення вдатися до фейсбука тим, що відповідач часто відвідує цю мережу і, найімовірніше, побачить там повідомлення. Суд він задовільнив це прохання, тож тепер вона використовує фейсбук для доставки приватним особам судових викликів. У коментарі Daily Telegraph Гіларі Торп висловила радість щодо того, що  британська юстиція  опановує сучасні цифрові технології.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
libymax.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду