Трамп до New York Times: Маєте впасти на коліна і просити пробачення

Трамп до New York Times: Маєте впасти на коліна і просити пробачення

17:41,
23 Квітня 2019
3158

Трамп до New York Times: Маєте впасти на коліна і просити пробачення

17:41,
23 Квітня 2019
3158
Трамп до New York Times: Маєте впасти на коліна і просити пробачення
Трамп до New York Times: Маєте впасти на коліна і просити пробачення
Автори:
Президент США Дональд Трамп вкотре назвав у Twitter видання The New York Times «ворогом народу».

У соціальній мережі Дональд Трамп знову критикує NYT. Цього разу, схоже, його лють викликала колонка Пола Кругмана «Велике республіканське зречення», яка вийшла 22 квітня. Матеріал Пола Кругмана розміщений у розділі «Думка фахівця» (Opinion).

Автор критикує колонці Республіканську партію і апелює до звіту розслідування Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори президента у 2016 році.

«Отже, всі «фальшиві новини» були правдивими. Ворожна іноземна влада втрутилася на президентських виборах, сподіваючись встановити Дональда Трампа в Білому домі. Кампанія Трампа знала про це втручання і вітала його. І колись при владі Трамп спробував заблокувати будь-яке розслідування того, що сталося», — написав Пол Кругман.

На це пан Трамп у Twitter відповів: «Пол Кругман та фейкові NewYorkTimes втратили всю довіру, яку мали, через його фальшивий і дуже неточний матеріал про мене». Трамп обізвав колумніста «тупим», бо той писав, що «ринок обвалиться, але він навпаки росте».

Згодом у президента Америки вийшов ще один твіт: «Цікаво, чи New York Times буде просити пробачення вдруге, як робили це після виборів 2016 року. Але це має бути значно більше вибачення. Зараз вони мають впасти на коліна і просити пробачення. Вони справжні вороги людей!»

Пол Кругман пише колонки до NYT з 2000 року. Він є заслуженим професором Університету міста Нью-Йорк та отримав у 2008 році Нобелівську премію з економіки за його роботу з міжнародної торгівлі та економічної географії.

Нагадаємо, Дональд Трамп регулярно називає «фейковими новинами» видання, які його критикують. У 2018 році він навіть визначив «лауреатів» своєї «Премії фейкових новин». Тоді «перше місце» команда президента присудил саме колумністу Полу Кругману, який після обрання Дональда Трампа президентом пронозував, що «ринки ніколи не відновляться».

16 серпня 2018-го 350 газет у США відповіли Трампу, опублікувавши редакційні статті, у яких  наголосили: риторика президента щодо преси поширює поділ суспільства і недовіру, "вона є небезпечною і хворою".

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
podrobnosti.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду