5 канал захищає інтереси Порошенка, прихильна до нього й «Україна» — моніторинг

5 канал захищає інтереси Порошенка, прихильна до нього й «Україна» — моніторинг

18:41,
26 Грудня 2021
3620

5 канал захищає інтереси Порошенка, прихильна до нього й «Україна» — моніторинг

18:41,
26 Грудня 2021
3620
5 канал захищає інтереси Порошенка, прихильна до нього й «Україна» — моніторинг
5 канал захищає інтереси Порошенка, прихильна до нього й «Україна» — моніторинг
Найзавзятіше серед каналів із вибірки «Детектора медіа» інтереси колишнього власника захищає 5 канал.

Одним із головних дійових осіб випусків теленовин минулого тижня став Петро Порошенко, якого, крім 5 каналу, похвалили на СТБ та хвалили й захищали на «Україні».. Про це йдеться в моніторингу теленовин 13-18 грудня 2021 року. 

13 грудня 5 канал, «Україна» та СТБ розповідали про візит Порошенка до Авдіївки: «Захистити країну від проблем із енергетикою та не допустити газової залежності від Москви закликав владу лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко в Авдіївці на Донеччині» («Україна»), «Українські військові під Авдіївкою отримали новий комплекс відеоспостереження. Вартість обладнання, а це прилади нічного бачення та камери з потужним зумом, майже мільйон гривень. Кошти на це перерахували понад 5 тисяч українців, а половину потрібної суми додав фонд Порошенка» (СТБ). Цілий сюжет про цю допомогу від Порошенка вийшов на 5 каналі, який, нагадаємо,  формально вже не належить лідеру «Європейської солідарності», але не припиняє його хвалити. 

Про нову повістку від Державного бюро розслідувань, яку Порошенко проігнорував, згадували у новинах лише на «UA: Першому», «1+1» та «Інтері», а на 5 каналі у праймових новинах, вочевидь, це свідомо замовчали. На сайті каналу тільки з’явилася політична реакція «Євросолідарності» на дії Держбюро розслідувань. 

Увагу до Петра Порошенка цього тижня привернув і його неочікуваний візит на телеканал «Рада». Це стало приводом для половини телеканалів із вибірки «Детектора медіа» говорити про ситуацію з фінансуванням та використанням державного телебачення. «У політичній силі Порошенка не задоволені надмірним, на їхню думку, фінансуванням державного телеканалу. Там вважають, що "слуги народу" за рахунок держбюджету готують собі медійний майданчик для власного піару», – йшлося на «1+1». Втім, тут найбільше уваги присвятили саме ефектній появі Порошенка у студії, а в проблематику не занурювались. Новинарі Суспільного опитали нардепів із різних фракцій щодо доступу до ефірів, а також додали коментар директорки «Детектора медіа» Галини Петренко для незалежної оцінки.  

Більше одного разу за тиждень до цієї теми поверталися на «Україні» та 5 каналі. На «Україні» збирали переважно коментарі опозиційних депутатів, але цитували й представників «Слуги народу», які стверджували, що опозиція має рівний доступ до ефірів. На 5 каналі почали з  висновків: «Офіс президента розпочав формувати пул відданих ЗМІ». Основними спікерами щодо «Ради» були представники «Європейської солідарності», хоча експертів також питали. А підшліфували враження про «махінації влади» десятихвилинною розмовою у студії з нардепом партії Порошенка Ростиславом Павленком. 

Більше про маніпуляції та тенденції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської. 

Фото: пресслужба партії «Європейська солідарність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду