Зураб Аласанія: «​Суспільному мовленню обрізали все, що могли»

00:00,
2 Липня 2014
581

Зураб Аласанія: «​Суспільному мовленню обрізали все, що могли»

00:00,
2 Липня 2014
581
Зураб Аласанія: «​Суспільному мовленню обрізали все, що могли»
​Згідно ​і​з законом, суспільне мовлення у перші 4 роки свого існування фінансуватиметься з держбюджету. Втім, це не буде коштувати державі більше, ніж вона витрачала на утримання НТКУ, зауважує гендиректор ​НТКУ. Разом з тим суспільного мовника позбавляють такого джерела фінансування, як реклама. Якщо Перший Національний міг використовувати 20% ефірного часу для для реклами, то суспільний мовник ​зможе​ лише 5%. Обгрунтування цієї цифри нема, стверджує ​Зураб ​Аласанія.

«​Законодавці обурились, що ми хочемо повернути 20%​​, тобто 12 хвилин реклами на годину​ ефіру​. Вони сказали: "Ви знахабніли!​", – обурюється Зураб Аласанія​. – ​М​ені здається, що дехто з представників комерційних каналів підказав законодавцям, що суспільний мовник – це конкурент, він і так отримуватиме кошти з бюджету, навіщо йому ще ​й​ реклама. Я весь час доводжу комерційним мовникам, що ми не є і не можемо бути їхніми конкурентами».

Аласанія вважає, що спочатку суспільний мовник має довести ​глядачам ​свою необхідність​,​ а вже потім пропонувати їм ​сплачувати ​абонплату. На його думку, до закону слід повернути положення про відведення 20% ефір​ного часу​ на рекламу, а також внести положення про «інші доходи»,​ куди свого часу може ​увійти​ абонплата.

Це відео було знято вчора під час Міжнародної конференції «Від державного мовлення до суспільних медіа», організованої Національною телекомпанією України, Європейською мовною спілкою та Радою Європи в рамках програми «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансування Уряду Канади.

«Діана Поладова, ВідеоТеКа»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ВідеоТеКа
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду