Livejournal вважає, що його намагаються знищити

00:00,
6 Квітня 2011
1267

Livejournal вважає, що його намагаються знищити

00:00,
6 Квітня 2011
1267
Livejournal вважає, що його намагаються знищити
Кількаденна DDoS-атака паралізувала найважливіший дискусійний майданчик російського інтернету і жене людей в інші соціальні мережі.

Уже кілька днів із перервами триває потужна DDoS-атака на сервери найпопулярнішого блогхостингу пострадянських країн, Livejournal. За повідомленням Reuters, у компанії вважають, що метою зловмисників є знищення LJ як вільного майданчику обміну думками.

 

У записові, присвяченому першій атаці (30 березня), директор із розвитку SUP Ілля Дронов передбачив, що «скоріш за все, подібні ситуації повторюватимуться в майбутньому». Уже в наступному пості він пише: «Кого атакують? Почну з того, що це не має жодного значення, оскільки скінчились ті романтичні періоди, коли DDoS’или виключно, наприклад, cyxymu, змушуючи нас відключати його щоденник на рівні DNS. Учорашня атака була скерована на перші десятки топових блогерів і спільнот. Таким чином, можна сміливо стверджувати, що атакували безпосередньо сам сервіс… І причина атаки в цій ситуації більш ніж очевидна – комусь дуже хочеться, щоб LJ припинив існувати як майданчик».

 

Дронов уважає, що кінцевою метою є «маніпулювання аудиторією LJ, щоб розмазати її по інших соціальних мережах та окремих блогах, де, зрозуміло, боротись з окремими користувачами в сотні разів простіше». За спостереженнями МГ, це справді відбувається – дедалі більше користувачів LJ, позбавлені улюбленого сервісу, вимушено переходять у фейсбук, «Вконтакте» та інші соціальні мережі.

 

«Питання полягає в тому, піддамося ми на це чи ні. Це війна, і, на жаль, без жертв у ній не буває», - додає він. За його словами, почастішання та зростання потужності DDoS-атак змусило компанію закупити додаткове обладнання та програмне забезпечення, що дозволить протистояти діям зловмисників.

 

Тим часом у Росії цю ситуацію намагаються політизувати: Комуністична партія Російської Федерації звинуватила бюрократів із «партії влади» («Єдиної Росії») у тиску на Livejournal і планують звернутись до президента Дмитра Медведєва із скаргою.

 

У блогхостинговому сервісі з елементами соціальної мережі Livejournal (рос. «Живой журнал») зареєстровано близько 30 мільйонів осіб, із них понад 2 мільйони мешканців колишніх радянських республік. «Кирилична» спільнота є найактивнішою в LJ; у Росії це один із головних майданчиків вільної політичної дискусії, що контрастує з підцензурними традиційними мас-медіа. Наприкінці 2007 року російська компанія SUP, що належить бізнесмену Олександру Мамуту та американському бізнесмену Ендрю Полсону,купила  Livejournal Inc.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
armfeeds.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду