Автори сайту «Сноб» вимагають відставки редакції через антиросійську ідеологію

00:00,
24 Березня 2011
1721

Автори сайту «Сноб» вимагають відставки редакції через антиросійську ідеологію

00:00,
24 Березня 2011
1721
Автори сайту «Сноб» вимагають відставки редакції через антиросійську ідеологію
…а також пропаганду переваг гомосексуального способу життя.

24 блогери російського сайту «Сноб» виступили з відкритим листом до керівництва проекту під заголовком «Во что превращается Сноб?», повідомляє Openspace.ru. Вони наголосили на кризі проекту та закликали до необхідності відставки його редакції.  На думку авторів листа, сайт із часів свого заснування 2008 року деградував через «нетерпимість і нав’язування поглядів керівництва редакції».

 

«Ідеологія сайту – принципово антиросійська, стиль подання матеріалів такий, що Росія критикується в усьому, навіть тому, що не має до Росії стосунку», - йдеться в листі, який підписали письменник і художник Максим Кантор, актриса і ресторатор Людмила Бравицька, лікар Анатолій Волков, учений Артем Оґанов та інші. Вони також незадоволені тим, що «Сноб» публікує «пропаганду переваг гомосексуального способу життя в порівнянні з традиційним».

 

Дописувачі проекту стверджують, що на «Снобі» стало неможливо висловлювати іншу думку, і звинувачують головного редактора Машу Ґессен у забороні публікації коментарів, що не збігаються з її власною позицією. На їхню думку, на сайті існує «агресивне неприйняття наукової думки, освіченості та глибоких знань – увесь ресурс виявився заточеним під одну людину, що пишається тим, що не читає класичної літератури. І це ще раз викреслює сайт із переліку ресурс, де пульсує думка і в суперечці виробляються нові концепції існування країни та російськомовних спільнот в усьому світі».

 

Автори листа оголосили про те, що «згортають свою участь у дискусію на сайті й готові анулювати дорогі передплати і членство у клубі “Сноб”»у разі, якщо редакцію не буде змінено. Частина авторів листа мають намір створити альтернативний дискусійний клуб.

 

Головний редактор сайту «Сноб» Маша Ґессен відмовилась коментувати звернення учасників проекту, назвавши його «самодостатнім твором».

 

«Сноб»  - це російський (позиціонований як міжнародний) мультимедійний проект, що видає літературний ілюстрований журнал накладом 90 тисяч примірників, а також має онлайн-представництво snob.ru, що функціонує за принципом закритого клубу інтелектуалів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду