9 маст-хев ділового журналіста

00:00,
7 Квітня 2011
1399

9 маст-хев ділового журналіста

00:00,
7 Квітня 2011
1399
9 маст-хев ділового журналіста
Те, що наближує вас до ваших героїв. 

 

1.  Економічна освіта. Краще, якщо вона отримана на денній формі навчання в університеті, але може бути й другою вищою, і навіть, у крайньому разі, результатом відвідання курсів за спеціальностями «економіка підприємства», «менеджмент економічної діяльності» тощо. Як показує практика, дуже мало людей здатні навчатися самостійно, хоча можливостей для цього зараз неймовірно багато.

 

2. Спеціалізація. Телекомунікації або сільське господарство, металургія чи машинобудування, банки, ринок акціонерного капіталу і так далі – варто вибрати одну чи кілька тематик і не намагатися відстежувати все, бо фахівцю широкого профілю значно важче рости.

 

3. Інсайд. Особисті контакти з дійовими особами в у бізнесі особливо важливі,  оскільки більшість компаній дещо параноїдально ставиться до імовірності витоку інформації до конкурентів і видає на-гора лише рапорти про успіхи та фінансову інформацію, розкриття якої вимагає законодавство.

 

4. Акаунт в LinkedIn.  Там дійсно багато корисних контактів.

 

5. Кілька добрих ділових костюмів з відповідним взуттям. Вони зроблять вас для бізнесменів більше «своїм», «людиною, що розуміє»,  у той час як у помаранчевій кенгурушці та рваних джинсах більшість бізнесменів (окрім Євгенія Чичваркіна, звичайно) побачать у вас якогось хіпстера, який невідомо чи здатний писати про серйозні речі.

 

6. Смартфон. Це як іміджева складова, так і функціональна. Чим «навороченіший» у вас телефон, тим ви потенційно прогресивніша людина, а успішні бізнесмени люблять прогресивне.

 

7. Якісна ручка та блокнот.  З журналістом, який приходить на інтерв’ю з китайською ручкою за 50 копійок та з блокнотом із логотипом конкурента, поводитимуться інакше, ніж із тим, хто більше піклується, як він виглядає.  Це той самий принцип, що і з розкішними офісами банків – ви можете собі дозволити, бо ви успішні. Ви успішні, бо ваше видання успішне.  Не пожалкуйте 30 гривень на простенький паркер.  

 

8. Бібліотека літератури за спеціальністю. Щоб розуміти сутність глобальних бізнес-процесів, щоб писати не лише про факти, а й про причини і вірогідні наслідки, треба вміти думати як бізнесмен. Окрім базових книжок з основ економіки, фінансів та специфіки обраної вами галузі, корисно читати мемуари великих менеджерів.

 

9. Візитні картки. Якісні візитні картки. Це очевидно.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
кадр з шоу Ділана Ретігана на MSNBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду