Ви повернулися з журналістського форуму. Що далі?

00:00,
16 Березня 2011
1172

Ви повернулися з журналістського форуму. Що далі?

00:00,
16 Березня 2011
1172
Ви повернулися з журналістського форуму. Що далі?
  Як використати отримане там з максимальною вигодою  

 

Ок, ви приїхали з цієї триденної мегаконференції, на якій познайомилися з купою корисних людей, згенерували десятки ідей і взагалі почали відчувати смисл у своїй діяльності. Аби максимально використати ідеї форуму до того, як знову поринути в рутину, зробіть наступне:

 

Посортуйте візитки

Гляньмо правді в очі: з тієї купи карток, яку ви привезли, реально знадобиться менше половини. А викидати шкода, навіть якщо ви не пам’ятаєте не те що людини, а й місця, де отримали картку.

Розкладіть їх на три частини:

1. Колеги.

2. Потенційні партнери, яким можна запропонувати свої послуги чи отримати їхні.

3. Сміття – якісь невідомі люди з нерелевантних галузей.

 

Викиньте п. 3 у сміття – не робіть смітник зі своєї підбірки візитівок.

 

З п. 1 виберіть тих, з ким ви реально хочете бути пов’язаними та запропонуйте їм приєднатися до вашої мережі у LinkedIn, знайдіть їх на твітері та у фейсбуку, додайте їхні блоги у свій рсс-потік, напишіть їм десь коротке повідомлення типу «привіт, був радий познайомитися на форумі Х» - тоді картку можна викидати, зв’язок встановлено.

 

Для п.2 зробіть те саме, але з більшою обережністю, не нав’язуйтесь і не намагайтесь одразу продавати їм свій товар. Візитки збережіть.

 

Зробіть тимчасовий список у твітері

Включіть туди людей з пп.1 та 2, деякий час читайте цей список – це триматиме вас у контексті ідей, висловлених на форумі. Потім оберіть тих, з ким ви хочете працювати просто зараз, зафоловте їх та встановлюйте особисті контакти за допомогою реплаїв та директів.

 

НЕ ДОДАВАЙТЕ свіжі мейли до свого списку електронної розсилки

Цим зазвичай грішать ті, які вбачають у вас потенціального партнера. Не робіть це без бажання другої сторони, бо ви стаєте неприємним і просто спамером. Краще запропонуйте їм приєднатися до вашої групи у соцмережі – принаймні першого разу вони почитають про вашу діяльність там. А за небажані розсилки ваш мейл одразу забанять.

 

Запостіть оперативний відео- чи фотозвіт про форум

Якщо ви знімали учасників на фото чи відео, швидко обробіть результати і запийте до соцмережі. Не забудьте помітити тегами учасників, тоді їм легко буде знайти себе. Зазвичай людей цікавить, хто їх знімав, як вони вийшли і коли будуть результати. Чим оперативніше ви запостите медіаматеріали, тим більше уваги буде до них.

 

Зв’яжіть між собою тих, для кого це буде корисним

Ви вже викинули візитки з п. 3? Дістаньте їх зі смітника і передивіться на предмет того, чи не може якась із них знадобитися вашому другу, подрузі чи діловому партнеру. Передивіться також пп. 1 та 2. Головна мета більшості форумів – навіть не стільки обмінятися досвідом, скільки поєднати людей.

 

Запишіть ідеї, поки не забули

Якщо форум все ж надихнув вас на щось, швидко згенеруйте документ з ідеями для себе. Можна також написати пост у блог, в якому викласти чужі ідеї – звичайно, з посиланнями на авторів.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами chrisbrogan.com 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
svebee.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду