LinkedIn заробила на біржі по максимуму

00:00,
19 Травня 2011
1188

LinkedIn заробила на біржі по максимуму

00:00,
19 Травня 2011
1188
LinkedIn заробила на біржі по максимуму
Ділова соціальна мережа вийшла на IPO.

 

Під час першого публічного розміщення (IPO) акції LinkedIn були оцінені інвесторами у 45 доларів за кожну, що відповідає максимальному запланованому рівню. За інформацією ЗМІ, діапазон цін власне в процесі пропозиції інвесторами збільшився з 32-35 до 42-45 доларів за акцію.

 

LinkedIn продали 7,8 млн акцій, за які отримали 352,8 млн. доларів, це дає підстави оцінити капіталізацію компанії у 4,25 млрд. доларів.

 

Після першого місяця роботи онлайнового проекту у травні 2003 року він мав 4,5 тис. зареєстрованих членів, а станом на кінець березня 2011 користувачів було вже 102 млн.

 

За даними газети Daily Telegraph, співзасновник LinkedIn Рід Гофман отримав близько 5 млн. доларів від продажу менш ніж 1 відсотка акцій. Генеральний директор компанії Джеф Вайнер заробив приблизно ту ж саму суму. У Гофмана залишається 21,7% голосів в компанії, що оцінюються у 853 млн. доларів. Вайнер залишив за собою 2,5% голосів, які тепер варті 99 млн.

 

Інші інвестори проекту також добре заробили.  Так, інвестбанк Goldman Sachs отримав 39 млн. доларів, Bain Capital Venture Integral Investors — 29,4 млн, а The McGraw Hill Companies – 19,6 млн.

 

Організували та провели IPO потужні гравці світових фінансових ринків: інвестбанки Morgan Stanley, Bank of America Merrill Lynch та JPMorgan. Вільний продаж акцій компанії на біржі в Нью-Йорку розпочнеться вже сьогодні.

 

Таким чином, сайт LinkedIn став першою соціальною мережею, яка вийшла зі своїми акціями на біржу. Її приклад дозволить оцінити попит серед інвесторів на подібні активи. Facebook та Twitter також мають плани виходу на біржу протягом найближчого часу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду