Як ділитися фото своїх дітей у соцмережах, не дратуючи френдів

00:00,
31 Травня 2011
1559

Як ділитися фото своїх дітей у соцмережах, не дратуючи френдів

00:00,
31 Травня 2011
1559
Як ділитися фото своїх дітей у соцмережах, не дратуючи френдів
Вас відфоловила половина стрічки, коли ви запостили лише 54 фото свого чудового немовляти протягом вікенду? Прочитайте це.

 

Фото, на якому ваша дитина у зеленому комбінезончику повернулася в профіль, пречудове. На ньому вона майже така само мила, як та, де вона в зеленому комбінезончику схилила головку і дивиться в об’єктив. А ось за 5 хвилин у той самий день в цьому ж комбінезончику вона взяла кульбабку… ОК, ЗУПИНІТЬСЯ.

 

Давайте все з’ясуємо: у багатьох із нас теж є діти. Ми любимо дітей. Якщо ми з вами друзі, ми підемо гуляти з вашими дітьми, влаштуємо для них спільну вечірку, посидимо з ними і ділитимемося з вами секретами виховання. Але будь-ласка, не перетворюйте фейсбук на сімейний альбом, він створений не для цього.

 

Для більшості людей соціальні мережі — це вже не просто дозвілля, вони формують свою стрічку з людей, які слугують своєрідними фільтрами інформації з різних тем. Фактично це створення власної газети, в якій журналісти — ваші френди. І щоразу постячи фото в альбоми на кшталт «Парк Шевченка, прогулянка 5», ви руйнуєте всю концепцію.

 

Друзі, які є у нас в соцмережах — далеко не у всіх випадках друзі, і в реалі ви б навіть не спілкувалися. Але інтернет надає більшої ваги кожному сказаному ними слову. І між постингом очевидця революції в Єгипті, передруком цікавої статті з Кореспонденту та роздумами вашого кузена про нову роботу раптом з’являється кулеметна стрічка повідомлень про те, що ви завантажили фото, потім ще одне фото, і ще чотири, і ще одне, в альбом прогулянки по парку Шевченка. Ваші чарівні фото, з прекрасним дитям, як воно чудово біжить, які вони змазані, кому вони цікаві, окрім вас? Можливо, комусь із френдів і цікаві, але навряд чи більшості. До того ж, коли вашого малюка всі знатимуть, як свого — це може бути небезпечно. 

 

Отже:

 Замість постити кожне фото через Завантаження з телефону чи створювати численні альбоми «Різне», будьте трохи вигадливіші. Створіть альбом «Наша лялечка» з вибірковим доступом.  Або взагалі створіть окремий акаунт. Тоді ви зможете постити двічи на тиждень по найкращій фотці і нікого не дратувати. Можна навіть завести окремий акаунт у твітері лише для дідуся і бабусі, які зможуть переглядати фото малюка одразу, як ви їх постите.

 

Як налаштувати вибірковий доступ до альбому у фейсбуці:

- згори стрічки натисніть Фото

- натисніть Створити альбом

- завантажте всі світлини

- у меню, що випливло, оберіть випадаючий пункт Поділитися фото з

- натисніть Налаштувати

- оберіть людей поіменно

- ДЯКУЄМО

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
radikal.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду