Forbes розмірковує про те, з яких причин користувачі залишають соціальні мережі і чому людей дратують члени родини серед френдів та фоловерів

00:00,
17 Серпня 2011
1159

Forbes розмірковує про те, з яких причин користувачі залишають соціальні мережі і чому людей дратують члени родини серед френдів та фоловерів

00:00,
17 Серпня 2011
1159
Forbes розмірковує про те, з яких причин користувачі залишають соціальні мережі і чому людей дратують члени родини серед френдів та фоловерів
Загальновідомо, що численість користувачів Facebook складає близько 750 млн. людей – що є однією дев’ятою від усього населення планети. Однак за останні декілька місяців відтік активних користувачів топового соціального медіаресурсу тільки у США склав близько 5 млн. акаунтів. В основному це молода аудиторія, яка, здавалося б, повинна проводити у соціальних мережах значну кількість часу. Які причини цього? Що дратує сучасну людину у соціальній мережі і чому користувачі видаляють свої акаунти – аналізує Forbes.  

Ідея традиційних медіа була сформульована чи то Мердоком, чи то кимось з його колег – «піпл лайк ту рід ебаут піпл». Людям цікаво знати про інших людей. Особливо про знаменитих. Велику насолоду дає відчуття того, що селебрітіз не небожителі, а реальні люди. У цьому аспекті соціальні медіа надають просто надзвичайний матеріал. Героям Байрона та Пушкіна доводилося жити та мислити, щоб почати зневажати людей – користувачу соціальної мережі достатньо провести добу в онлайні, маркуючи історії чужих життів «лайками» та «діслайками».

 

Серед однієї з причин все частіше фігурує тепер вкрай розмите поняття приватності, особливо що стосується родинних стосунків.

 

Як жити з акаунтами у межах однієї родини? Френдити один одного чи ігнорувати? Якщо ігнорувати, як пояснити причину? Якщо френдити, то чи існує проблема, що «можна» писати, а що ні? Якщо вона існує, то причина у соціальній мережі чи у стосунках?

 

Інтернет, який сприймається як синонім відкритості, у випадку з Facebook в буквальноми смислі став дзеркалом суспільства, при чому глобальним. І це досягнення стало його основною проблемою.

 

«Мій приятель із жахом повідомляє, що його дванадцітирічний син зафрендив його у Facebook. Приятель не писав там про свої позашлюбні зв’язки, не вивішував фото з корпоративних п’янок, не висловлювався на тему гомосексуалізму, та й взагалі, особливо не висловлювався. Але він сприймає цей соціальний конект як порушення своєї свободи. Що у даному випадку є свободою? Це власна територія, якої у сучасної людини залишається все менше і менше. Життя взагалі складається із поступового позбавлення територій свободи – робота, шлюб, сім’я забирають кожен свою частку приватного, особистісного простору», – розмірковує Forbes.

 

За матеріалами Forbes

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду