Візуалізація даних як інструмент журналістики: у Києві відбулася Друга літня школа MediaNext

00:00,
27 Серпня 2011
2306

Візуалізація даних як інструмент журналістики: у Києві відбулася Друга літня школа MediaNext

00:00,
27 Серпня 2011
2306
Візуалізація даних як інструмент журналістики: у Києві відбулася Друга літня школа MediaNext
З 14 по 20 серпня відбулася Друга літня школа MediaNext – курс з нових медіа для журналістів, організована  «Інтерньюз-Україна» та фондом «Відродження». MediaNext – українська медіаспільнота, що розвинулася з однойменного проекту «Інтерньюз-Україна» та Європейського центру журналістики (Нідерланди).  

Викладачами школи стали українські медіаексперти та журналісти – Максим Саваневський (Watcher), Сергій Горбачов (Коммерсантъ-Украина), Віталій Мороз (MediaNext), Андрій Маштаков (MediaNext), Слава Баранський (LifeHacker.ru),  Артур Оруджалієв (Ain.ua), Максон Пуговський, Анатолий Бондаренко (Texty.org.ua). Андрій Яніцький (LB.ua), Юліана Тет (Ogo.ua), Ірина Маркова, Оксана Маслова, Інна Гадзинська.

 

Цього року дискусія школи була зосереджена на візуалізації даних у журналістиці як одного з принципів роботи у сучасних медіа.

 

Зокрема, під час майстер-класу Анатолія Бондаренка учасники вивчали роботу із інструментами Google Refine, Charts, Excel, Paper.js і практикувалися у створенні візуалізації даних за допомогою цього функціоналу.

 

Лекція художника Івана Піркова «Мистецтво для журналістів» акцентувала увагу на медіа як  на мистецтві, демонструючи принципи дизайну та архітектури у побудови тексту.  Крім того, обговорювалися методи маніпуляції у медіа.

 

На майстер-класі Ірини Маркової «Візуалізація для журналістів» експерементували із багатовимірним відображенням ідей у текстах та дізнавалися про небанальні способи візуалізації даних, візуальну каталогізацію музики (musicovery.com) та анімовані лекції (RSA Animate).

 

Модерний спецкурс з нових медіа запропонував журналістам урізноманітнити класичні журналістські методи інноваційними елементами.

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду