Викладачі регіональних вишів пройшли тренінги у зимовій Школі з медіаосвіти

00:00,
18 Лютого 2012
1072

Викладачі регіональних вишів пройшли тренінги у зимовій Школі з медіаосвіти

00:00,
18 Лютого 2012
1072
Викладачі регіональних вишів пройшли тренінги у зимовій Школі з медіаосвіти
Автори:
6-11 лютого 2012 року за підтримки Програми «У-медіа» пройшли заняття зимової Школи з медіаосвіти для  викладачів вищих навчальних закладів. Учасниками Школи стали 11 представників обласних  інститутів післядипломної педагогічної освіти та 5 викладачів вищих навчальних педагогічних закладів.

Захід було організовано Міжнародним благодійним фондом «Академія української преси» в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інститутом соціальної та політичної психології Національної Академії педагогічних наук.

У рамках зимової Школи була представлена широка програма занять з різних проблем медіа і медіаосвіти. Серед основних тем  проблеми маніпуляційного впливу медіа, огляди аналітичних досліджень рівня медіакультури старшокласників українських шкіл, аналіз комп'ютерних ігор як самостійної медіасистеми, психологічні аспекти медіаосвіти, проблеми медіасоціалізаціі тощо. Частина часу була приділена майстер-класам з медіапродакшн та переглядам-практикумам  фільмів про медіа та медіособистостей.

АУП організувала офіційні перегляди кращих програм  кіно-та анімаційних фестивалів, які відбувались в Україні в 2011, оскільки зазвичай цю продукцію мають змогу побачити лише жителі Києва та самі учасники фестивалів.

З доповідями на заняттях школи виступили: проф. В.Ф.Іванов (Президент Академії Української преси); медіаексперт О.Хоменок, редактор сайту MediaSapiens Д.Дуцик;  кінокритик С.В. Тримбач; експерт з нових медіа «Інтерньюз-Україна» А.Маштаков, менеджер Програми «У-медіа»  І.Негреєва,  співробітники відділу кіномистецтва та ТБ  Інституту імені М.Рильського О.Пашкова, Д.Дзюба, Л.Новікова; Директор АУП О.Волошенюк, члени Лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти  О.Баришполець, Л.Найденова, О.Голубєва та інші.

Російський медіапедагог,  доцент Таганрозького державного педагогічного інституту імені А.П.Чехова І. Челишева представила основні етапи розвитку медіапедагогіки у Росії, ознайомила з основними прийомами, формами і методами організації медіаосвітніх занять у вузі, презентувала теоретичні підходи до медіаосвіти, характеристику медіакомпетентності студентів вищих навчальних закладів.

На сьогодні у зимовій Школі пройшли навчання вже 32 викладачі вищої школи, переважна більшість з яких просуває як викладання медіаосвіти як окремого предмету, так і медіаосвітніх занять, імплементованих  в різноманітні предмети.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
АУП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду