Журналу NME - «біблії меломана» - виповнилось 60 років

00:00,
27 Березня 2012
1236

Журналу NME - «біблії меломана» - виповнилось 60 років

00:00,
27 Березня 2012
1236
Журналу NME - «біблії меломана» - виповнилось 60 років
Щотижневий британській журнал New Musical Express у березні відзначає ювілей.  Видання має багату історію: на його сторінках задокументовані виступи The Beatles і Rolling Stones, а в 70-х роках журнал став неофіційним органом панк-року і всього руху нью-вейв.

New Musical Express з’явився у 1952-му році і за прикладом американського Billboard першим у Великобританії почав публікувати музичні чарти, хіт-паради найбільш популярних пісень за тиждень.

У 60-ті роки видання багато писало про The Beatles, Rolling Stones и Kinks. А на початку 70-х, коли журнал очолив Алан Сміт (Alan Smith), редакційна політика змінилась в бік музичного андеграунду.

«Автори почали писати нахабно, задиркувато, спираючись на свої відчуття і смаки, а не на  факти і деталі, тобто в стилі гонзо-журналістики, - розповідає нинішній головний редактор NME, Крісі М’юрісон (Krissi Murison). – Якраз тоді сформувалась та редакційна політика, якою журнал славиться і сьогодні».

В той час журналісти багато часу проводили з рок-зірками, щоб знати про їх скандальні пригоди   з перших вуст. Ненормований робочий графік приніс плоди – письменницький стиль багатьох із авторів журналу вивчають зараз на британських факультетах журналістики (Тоні Парсонс, Джулія Берчіл, Нік Кент).  

У серпні 1995-го року Blur і Oasis були найбільш популярними гуртами. Коли вони вирішили випустити сингли  («Country House» і «Roll With It» відповідно) в один день – NME зробив з цього обкладинку на зразок постеру для боксерського поєдинку. Перемогли Blur, за кількістю продажів синглу. Але журнал також переміг, оскільки меломани хотіли і надалі читати про розвиток скандальних відносин двох груп.

Як відзначає журналіст Бі-Бі-Сі Марк Коулз (Mark Coles),  «NME завжди був скоріше фанзіном, ніж журналом у традиційному розумінні», певним прототипом сучасних блогів, але на папері.

«Можливо через те він і вижив, на відміну від інших спеціалізованих музичних журналів, які занепали, в тому числі головний конкурент NME – Melody Marker», - вважає  Марк Коулз.

Джерело: BBC-Русская служба.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Новости музыки
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду