Тисяча Twitter-фоловерів у середньому коштує $18 [дослідження]

00:00,
7 Серпня 2012
1068

Тисяча Twitter-фоловерів у середньому коштує $18 [дослідження]

00:00,
7 Серпня 2012
1068
Тисяча Twitter-фоловерів у середньому коштує $18 [дослідження]
Аналітик Barracuda Labs Джейсон Дін (Jason Ding) представив результати дослідження, додавши, що вражений масштабами бізнесу з купівлі-продажу фоловерів.

Завдяки придбанню фальшивих фоловерів власники Twitter-акаунтів штучно завищують авторитет свого мікроблогу, тим самим залучаючи нових реальних користувачів, відзначає Дін.

У рамках свого дослідження, що проводилося з травня 2012 року, команда Barracuda Labs створила три Twitter-акаунти, після чого їм вдалося придбати для кожного з них від 20 до 70 тис. фальшивих фоловерів.

Фоловери купувалися через аукціон eBay та сайти, які аналітики знаходили за допомогою Google. Через eBay представники Barracuda Labs знайшли 20 таких продавців, і 58 – через пошук Google.

Середня ціна тисячі фальшивих фоловерів складає, за даними Barracuda Labs, $18.

При цьому один продавець може контролювати до 150 тис. фальшивих фоловерів.

Дилери меншого масштабу, з базою у близько 20 тис. фоловерів, можуть заробляти до $800 на день, продаючи ці акаунти різним покупцям.  

Дилери також можуть мати і додатковий прибуток, отримуючи гроші за публікацію та репост повідомлень.

Дослідникам вдалося виявити 72 212 підробних акаунтів, 61% з яких були створені не більше ніж 3 місяці тому.

Найстаріший серед знайдених дослідниками фальшивий Twitter-акаунт @krails був створений 15 січня 2007 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Mayur Gondaliya
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду