ТОП смартфонів, найбільш безпечних для користувачів та навколишнього середовища

00:00,
4 Жовтня 2012
2659

ТОП смартфонів, найбільш безпечних для користувачів та навколишнього середовища

00:00,
4 Жовтня 2012
2659
ТОП смартфонів, найбільш безпечних для користувачів та навколишнього середовища
Спеціалісти з iFixit та HealthyStuff.org проаналізували хімічний склад компонентів 36 смартфонів, включно із iPhone 5, з метою виявити найбільш безпечні для здоров’я людини та навколишнього середовища гаджети. Публікуємо резюме цього рейтингу.

«Високі технології здаються такими безпечними – тут немає вугілля, випаровувань або іншого безладу, лише гладенька пластмаса та поліроване скло. Проте ця гладенька поверхня може приховувати деталі ще більш шкідливі та ще більш токсичні», – пояснюють iFixit та HealthyStuff.org мету свого аналізу.

Спеціалісти аналізували хімічний склад 36 гаджетів, проставляючи їм оцінку від 0 до 5 – чим нижчний рейтинг, тим менше шкідливих речовин містять деталі смартфону, його корпус, батарея тощо.

На першому місці як найменш шкідливий для здоров’я комунікатор опинився Motorola Citrus.

Загалом ТОП-6 найбільш «зелених» гаджетів має наступний вигляд: Motorola Citrus, Apple iPhone 4S, LG Remarq, Samsung Captivate, Apple iPhone 5, Samsung Evergreen.

Найгіршу екологічність демонструє модель iPhone 2 G – із «червоним» результатом у 5,00 балів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всі фото: Ifixit
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду