Мовлення BBC «глушать» у країнах Близького Сходу

00:00,
19 Жовтня 2012
1035

Мовлення BBC «глушать» у країнах Близького Сходу

00:00,
19 Жовтня 2012
1035
Мовлення BBC «глушать» у країнах Близького Сходу
Мовлення BBC у деяких країнах Близького Сходу та Європи відбувається з перешкодами через глушіння сигналу.  

Про це корпорація повідомила в офіційній заяві на своєму сайті. У заяві зокрема, сказано: «Бі-Бі-Сі як і ряд інших корпорацій, зазнає умисного втручання у процес передачі інформації аудиторії у Європі та на Близькому Сході».

У заяві зазначено, що зовнішнього впливу зазнає BBC World News та мовлення арабською мовою, також глушиться сигнал радіо.

«Втручання у передачу інформації таке як глушіння – це очевидне порушення міжнародних норм регулювання супутникового зв’язку», - сказано у заяві. Тим не менш, Бі-Бі-Сі не уточнює, хто може бути відповідальним за перешкоди у сигналі.

На початку жовтня повідомлялося, що супутниковий провайдер Eutelsat звинуватив Іран у глушінні сигналу (через цей супутник йде мовлення «Голоса Америки», «Радіо Свобода/Вільна Європа» тощо). 

На сьогодні  відомо, що глушіння відбувається   у Сирії: такі міжнародні мовники як CNN та «Голос Америки» заявляли  про перешкоди у сигналі, повідомляє The Telegraph.

«Джерела з цих компаній заявляли, що Сирія шукала допомоги у Ірану,аби перешкодити мовленню – це частина інформаційної війни проти Заходу», - відзначає  TheTelegraph.

До цього Сирія звинувачувала Західні та Арабські телевізійні станції в тому, що інформація про громадянську війну подається з «перекручуванням та брехнею».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
advanced-television
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду