Прес-секретар правлячої партії Баварії звільнився після спроб тиснути на телеканали

00:00,
25 Жовтня 2012
1074

Прес-секретар правлячої партії Баварії звільнився після спроб тиснути на телеканали

00:00,
25 Жовтня 2012
1074
Прес-секретар правлячої партії Баварії звільнився після спроб тиснути на телеканали
Автори:
Прес-секретар  Християнсько-соціального союзу (ХСС) Ханс Міхаель Штрепп (Hans Michael Strepp) звільнився, оскільки його звинувачують у спробі заборонити репортаж на телеканалах. Союз журналістів назвав це небезпечним замахом на свободу ЗМІ.

Штреппа звинувачують у тому, що він намагався запобігти показу по телебаченню репортажу про з’їзд опозиційної Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), повідомляє Deutsche Welle.

Для цього прес-секретар 21-го жовтня подзвонив у редакцію канала ZDF і попередив шеф-редактора Пітера Фрая, що якщо репортаж покажуть, це «викличе відповідні дискусії». Сам Штрепп заперечує факт дзвінка, однак редактор стверджує, що дзвінок «однозначно був».

Крім цього, як повідомляє газета  Süddeutsche Zeitung, Штрепп намагався перешкодити показу репортажу і на іншому каналі ARD. Він надіслав повідомлення журналісту, в якому поцікавився, чи є такий сюжет у порядку денному. Журналіст відповів, що такого сюжету в плані немає. Тим не менш, обидва телеканали показали репортаж  в ефірі.

25-го жовтня це питання обговорювалось у ландстазі Баварії, де був присутній також  прем’єр-міністр Баварії Хорст Зеєхофер (Horst Seehofer). Представники партії «Союз 90/Зелені»» у бундестазі висунули вимогу правлячій партії вжити заходів на той випадок, якщо повідомлення про політичний тиск на телеканал підтвердяться.

Голова Німецького союзу журналістів (DJV) Михаель Конкен (Michael Konken) назвав дії прес-секретаря небезпечним замахом на свободу ЗМІ. Він також висловив занепокоєння щодо того, що баварський прем’єр входить у склад правління ZDF і тому може впливати на кадрові рішення телекомпанії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
br.de
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду