Що питали українці у Google в 2012 році [дослідження]

00:00,
11 Грудня 2012
1245

Що питали українці у Google в 2012 році [дослідження]

00:00,
11 Грудня 2012
1245
Що питали українці у Google в 2012 році [дослідження]
Компанія опублікувала Google Zeitgeist 2012, підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів року від українських користувачів.

У цьому році українців в Google найбільше цікавили знакові та резонансні події, серед яких Євро-2012, Євробачення, Олімпіада, вибори в Україні – однак найпопулярнішим запитом року все ж таки стали слова «дивитися фільми онлайн».

Серед подій користувачі Google активно шукали інформацію щодо Оксани Макар, вибухів у Дніпропетровську, «караванського стрілка» Ярослава Мазурка, а також смерті актора Богдана Ступки.

Популярними «пошуковими персоналіями» стали як вже знайомі імена (зокрема, Віталій Кличко, Вітні Х’юстон, Богдан Ступка), так і нові фігури – «Бурановские бабушки», Pussy Riot й найпопулярніша випускниця року Настя Фоменко.

«Пошуковим лідером» в категорії телевізійних шоу став другий сезон реаліті-шоу «Холостяк», серіалів – «Остров ненужных людей», мульфільмів – лідер прокатів «Мадагаскар-3».

Як і всім пошуковикам, користувачі часто задають Google питання. 2012 рік не став вийнятком: тут і вічні питання «чому я дура», «чому чоловіки зраджують», «як правильно цілуватися» та «що таке любов», і пошук значень слів «бро» та «імхо», і з’ясування «чому люки круглі» та «як дістати сусіда» і глобальне захоплення вампірами – «як стати вампіром».

Цікаво, що у поточному році українці стали більше цікавитися здоровим способом життя, запитуючи, як схуднути, качати прес і кинути палити.

Порівняти пошукові вподобання користувачів Google можна із оприлюдненим нещодавно аналогічним дослідженням від «Яндекс».

Нижче наводимо оприлюднений Google ТОП-запитів – запити подаються тією мовою, яка використовувалася під час пошуку:

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Veodin
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду