National Geographic обрав кращі фото 2012 року

00:00,
15 Січня 2013
1424

National Geographic обрав кращі фото 2012 року

00:00,
15 Січня 2013
1424
National Geographic обрав кращі фото 2012 року
Редакція National Geographic розглянула більше 22 тис. фото з 150-ти країн світу, наданих як професійними фотографами так і поціновувачами жанру.

Конкурсні фото розглядалися у номінаціях «Люди», «Місця» та «Природа», а до складу журі увійшли фотографи Крістіан Зіглер (Christian Ziegler), Герд Людвіг (Gerd Ludwig) та Деббі Флемінг Каффері (Debbie Fleming Caffery), розповідає редакція National Geographic.

Гран-прі конкурсу та перемогу в номінації «Природа» отримала фотографія тигра Бузаби із зоопарку Khao Kheow Open Zoo Чонбурі, Таїланд. Здобувши головний приз, автор фото Ешлі Вінсент (Ashley Vincent) отримає нагороду у $10 тис. та відвідає офіс National Geographic у Вашингтоні.

Серед інших вартих уваги фото у цій номінації журі National Geographic виділило полювання риб поблизу острова Комодо, Індонезія Франциски Харліжанто (Fransisca Harlijanto),

сценку з побуту бурого ведмедя з Аляски, автор Джейсон Чінг (Jason Ching),

фото уламків льоду на східному узбережжі Ісландії Еріка Гата (Eric Guth),

та знімок рудого лиса, котрий у майже вертикальному положенні хапає мишу у лунці під товстою коркою снігу в заповіднику Park Country, штат Вайомінг, США Майкла Істмена (Micheal Eastman).

Приз глядацьких симпатій у категорії «Природа» отримав зроблений фотографом Санджевом Бхором (Sanjeev Bhor) знімок самки гепарда, яка бавиться із своїм дитинчам у кенійському національному парку Masai mara National Reserve.

У категорії «Люди» перемогу здобув знімок жінок на муніципальному звалищі відходів Dandora у Найробі, Кенія. Найробі – найбільше місто у Східній Африці, 122 тис м2 звалища Dandora розташовані лише у 8 км від його центрального району, і як відзначає автор фото Міка Альберт (Micah Albert), «буквально просочуються» в оселі більше ніж мільйону мешканців. У статистиці – діти та дорослі із захворюваннями дихальних шляхів, надмірним рівнем свинцю у крові, захворюваннями шкіри, а також продаж їжі зі звалища серед мешканців бідних районів та плата приватним картелям за переробку частини сміття.

У категорії «Люди» журі також відзначило побут реабілітаційного центу Yayasan Galuh Rehabilitation Center у Бекасі, Індонезія Венделла Філліпса (Wendell Phillips). Серед 250-ти пацієнтів центру більшість походять з бідних родин, котрі не зацікавленні в утриманні свого родича у належних умовах, або просто не можуть забезпечити їх, деякі з пацієнтів не мають дому та родини. У Yayasan Galuh Rehabilitation Center немає кваліфікованого психіатричного та іншого медичного лікування і належних препаратів, а особливо буйних пацієнтів для зручності приковують ланцюгами.

Увагу журі також привернув знімок, який демонструє особливу рибацьку техніку мешканців Шрі-Ланки Улріча Ламберта (Ulrich Lambert),

і традиційна китайська розвага, так звана «гребля дракона», фото зроблене Кваном Ка Шингом (关 嘉城) у провінції Гуандун.

Призом глядацьких симпатій у категорії «Люди» відзначено зроблене у Норвегії фото Кая-Отто Мелоу (Kai-Otto Melau). Експедиція мандрівника Роальда Амудсена (Roald Amundsen) – 100 км крізь плато Hardangervidda Mountainplateu –отримала статус невдалої через погані погодні умови.

У категорії «Місця» переможцем став знімок Ненада Салджика (Nenad Saljic) – 4478 метрів мальовничної альпійської гори Маттерхорн під час повного місяця.

Журі відзначило і готичний знімок Ейфелевої вежі, яку традиційно фотографують у наївно-романтичному стилі, похмурого зимового дня. Автор фото Суарі Воновіджожо (Swari Wonowidjojo) відзначив, що прагнув подати символ кохання у «атмосфері абсолютно моторошного відчуття».

Глядацькі симпатії у категорії «Місця» отримало фото Адама Коіша (Adam Coish): уламок айсбергу, зауважує автор, котрий відвідав територію Нунавут, Канада, для мандрівників та корінного населення є чудовою можливістю відновити запаси питної води. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всі фото: National Geographic.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду