У Луцьку презентували гендерну медіакарту Волині

00:00,
22 Лютого 2013
1270

У Луцьку презентували гендерну медіакарту Волині

00:00,
22 Лютого 2013
1270
У Луцьку презентували гендерну медіакарту Волині
Волинський прес-клуб і Гендерний центр презентували першу гендерну медіакарту Волині, у якій зафіксовано кількісний і статевий склад творчих колективів регіональних медіа. Автори мали на меті підтвердити або спростувати тезу про те, що сучасна журналістика – жіноча професія, повідомляється на сайті Волинського прес-клубу.

Згідно з отриманими даними, в інтернет-виданнях сьогодні працює 79% жінок і 21% чоловіків, у друкованих ЗМІ – 70% жінок і 30% чоловіків, і лише в електронних простежується паритет –50 на 50. Загалом 71% волинських журналістів – жінки.

Однією з причин того, що волинська журналістика має жіноче обличчя, на думку учасників прес-конференції, є економічна складова: журналістика, принаймні на рівні невеликого міста, є низькооплачуваною професією, а в суспільстві діє сталий стереотип про утримання родини чоловіком.

Про те, що стать журналіста має значення свідчать і результати дослідження фокус-груп, проведеного організаціями у січні 2013 року. Респонденти визнали, що вибір журналіста для виконання редакційного завдання залежить, насамперед, від його професійності і спеціалізації, проте іноді сприається і на зовнішні чинники. Крім цього, дослідження продемонструвало, що чоловіки віддають перевагу експертам-жінкам, а жінки – експертам-чоловікам.

Результати дослідження фокус-груп будуть покладені в основу серії тренінгів, які розпочнуться у березні. Основна мета тренінгів – жати можливість волинським журналістам розібратися в позитивних і негативних сторонах гендерної політики і побачити, яким чином вона виявляється у різних сферах життя суспільства.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Pop Artstrasse.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду