Журнал New Yorker пожартував, що КНДР не може запустити ракету через проблеми з Windows 8

00:00,
12 Квітня 2013
2309

Журнал New Yorker пожартував, що КНДР не може запустити ракету через проблеми з Windows 8

00:00,
12 Квітня 2013
2309
Журнал New Yorker пожартував, що КНДР не може запустити ракету через проблеми з Windows 8
Але жарт зрозуміли не всі – деякі українські та російські ЗМІ цілком серйозно поставились до такої новини. 

Американський журнал New Yorker 11-го квітня опублікував на своєму сайті пародійну новину. У  ній йшлося про те, що у Північній Кореї не змогли запустити балістичну ракету через збої у роботі нової операційної системи Windows 8.

У вихідних даних замітки вказаний  Пхеньян, проте насправді матеріал є авторською колонкою Енді Боровіца (Andy Borowitz) – відомого американського гумориста. У 2001 році він відкрив рубрику у New Yorker Borowitz Report, де регулярно публікує сатиричні новини. Завдяки  цій колонці журналіст отримав першу нагороду за гумор від National Press Club.

Боровіц написав, що через проблеми з Windows запуск ракети відкладений на невизначений час. «Аналітики вважають, що ця заява дає можливість побачити зсередини проблеми північно-корейської ракетної програми, яка ще минулого року використовувала Window 95», - імітуючи стиль повідомлень подібної тематики, пише Боровіц. Крім того, гуморист додав, що лідер КНДР Кім Чен Ин розлютився через таку ситуацію і заявив, що може оголосити війну Microsoft.

Тема замітки актуальна, адже зараз у КНДР спостерігається напруженість, і повідомлялось, що країна готується здійснити випробувальний запуск балістичної ракети. Очевидно, через це багато російських та українських  ЗМІ сприйняли серйозно замітку та опублікували новини на кшталт «Windows 8 зірвала запуск ракети»,   не вказавши, що матеріал New Yorker розміщений у сатиричній рубриці.    

В українському та російському інтернет-просторі останнім часом часто публікуються фейкові новини: чи то через неуважність журналістів, чи інтернет-жарти – створюються також рейтинги подібних новин (читайте про це у публікації MediaSapiens «Топ-8 фейкових новин українського інтернету»). 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Енді Боровіц. Фото: 92y.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду