Борис Ложкін: Медіабізнес повинен працювати за економічними законами і бути, перш за все, прибутковим

00:00,
31 Травня 2013
3331

Борис Ложкін: Медіабізнес повинен працювати за економічними законами і бути, перш за все, прибутковим

00:00,
31 Травня 2013
3331
Борис Ложкін: Медіабізнес повинен працювати за економічними законами і бути, перш за все, прибутковим
Президент UMH group вважає, що якісний продукт можуть створювати лише успішні ЗМІ. Своїм баченням медіа-економічних процесів Борис Ложкін поділився під час виступу на Львівському медіафорумі 29 травня. 

«Медіа – це велика і вагома частина світової економіки. А по-справжньому незалежні медіа – ті, які розвиваються на основі здорової бізнес-моделі, тобто, комерційно успішні», – підкреслив президент UMH.

Лише здоровий ринок може запропонувати журналістам високооплачувану роботу, переконаний Ложкін, і лише конкурентний ринок може гарантувати реальну незалежність ЗМІ. При цьому він відзначив, що незалежність ЗМІ є не самоціллю, а необхідним інструментом медіабізнесу.

«Для того, щоб це було одночасно професійно і дійсно об’єктивно, медіабізнес повинен працювати за нормальними економічними законами, – відзначив президент UMH. – Він повинен бути, перш за все, успішним бізнесом. Так і є в усьому світі».

Найбільш якісні проекти створюють успішні компанії, наголошує Ложкін: 5 видань, які найчастіше отримують Пулітцерівську премію належать успішним медіахолдингам. Так, наприклад, річна виручка видавців The New York Times і The Washington Post складає $2-4 млрд, а The Wall Street Journal входить в імперію Руперта Мердока, статки якого Forbes оцінює у $11,2 млрд.

Як і вся глобальна економіка, світова медіаіндустрія зараз перебуває у кризі – однак криза, на думку Ложкіна, стимулює використовувати нові, раніше недоступні можливості. Крім цього, сприятливі умови для розвитку ЗМІ забезпечує рекламний ринок, який повернуся до докризових показників. «За прогнозами Всеукраїнської рекламної коаліції, рекламний ринок у цьому році повинен нарешті повернутися до об’єму докризового 2008 року в доларовому еквіваленті: $1,17 млрд 2008 року – проти $1,19 млрд 2013 року», – повідомив Борис Ложкін.

Говорячи про розвиток ЗМІ в Україні Борис Ложкін відзначив: «Україна ризикує щезнути з медіакарти світу, якщо на ринку не будуть працювати 3-4 великі, економічно успішні медіакомпанії. Не менш успішні, аніж UMH group».

Перший Львівський медіафорум проходить 29-31 травня. На форум приїхали близько 400 учасників, серед них – 45 спікерів із України, Польщі, Росії, Швеції, США і Данії. Представники українських та іноземних ЗМІ обговорюють головну тему форуму: «Куди йдуть медіа світу і чи встигне за ними Україна?» З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті Львівського медіафоруму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: UMH group.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду