У Запоріжжі безкоштовно вчать студентів-журналістів для роботи в новому медіапроекті

У Запоріжжі безкоштовно вчать студентів-журналістів для роботи в новому медіапроекті

00:00,
5 Серпня 2013
1610

У Запоріжжі безкоштовно вчать студентів-журналістів для роботи в новому медіапроекті

00:00,
5 Серпня 2013
1610
У Запоріжжі безкоштовно вчать студентів-журналістів для роботи в новому медіапроекті
У Запоріжжі безкоштовно вчать студентів-журналістів для роботи в новому медіапроекті
Незабаром у Запоріжжі буде створено новий медіапроект: його засновники хочуть реалізувати модель об’єднаного виробництва контенту – центральною редакцією в Києві та редакціями в регіонах. 

Студенти факультетів журналістики трьох запорізьких вишів безкоштовно навчаються професійній телевізійній майстерності на літніх канікулах. Як правильно і професійно працювати, їм розповідають визнані зірки української журналістики.

Керівник нового проекту, у минулому – генеральний директор телеканалу «К1», Сергій Затула розповів, що  це буде новий медійний регіональний холдинг, який керується принципом  «Свій формат можливий».

«Взявшись за новий проект, я прийняв рішення сформувати команду однодумців, набрати молодих людей, підготувати, дати їм у викладачі професіоналів, які дійсно є взірцем на українському телебаченні»,–  відзначає Сергій Затула, який також є заступником голови Федерації роботодавців медійної галузі України.

35 студентів фактично готують до роботи у новому проекті. Такий підхід обрано свідомо, адже досвідчені журналісти, на думку керівника проекту, вже мають певні стереотипи до роботи. А нинішні телеканали навіть національного рівня останнім часом намагаються наслідувати закордонні формати. «Ми не нав’язуємо учням якихось своїх стандартів, навпаки, запрошуємо у якості викладачів журналістів, які мають абсолютно різні погляди, - зауважив пан затула. –  Вони це роблять абсолютно безкоштовно. Бо якщо ти зміг досягти успіху, то передай свої знання студентам, що також хочуть працювати в журналістиці».

Куратор медіашколи, кіно- і телепродюсер Максим Онопрієнко розповідає: учнів навчають за двома напрямками – інформаційне мовлення та телевізійне виробництво. Щотижня відбуваються триденні модулі, після яких студенти виконують практичні завдання. Серед тренерів та викладачів – такі зірки журналістики, як Олег Панюта, Людмила Добровольська, Тетяна Козирєва, Андрій Богданович, Наталія Пятигіна, Сергій Мамаєв, Павло Шилько, Юлія Литвиненко, Ольга Грицик, Ірина Гордійчук.

Протягом одного дня навчання для учасників медіашколи провів і перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Він зосередився на темах стандартів роботи інтернет-журналіста та спеціалізації у журналістиці.

Сергій Томіленко

«Поява в Запоріжжі нового амбітного медіагравця, безумовно, посилить конкуренцію між регіональними ЗМІ, але водночас дасть аудиторії можливість ширшого вибору, - зазначив пан Томіленко. –  Цікавим є намагання засновників нової медіагрупи навчати майбутніх працівників під себе. Звичайно, що на сто відсотків редакція телеканалу не може складатися з журналістів-новачків, але при наставництві досвідченіших колег канал може дійсно сформувати власну команду з потужною корпоративною культурою».

Школа працює із червня і розрахована на три місяці. Та закривати її не збираються.«Коли ми прийшли до деканів факультетів у навчальні заклади, нам навіть не повірили, що навчання буде безкоштовне. Але зараз ми отримуємо багато заявок від студентів, тому імовірно, набиратимемо ще й другу групу на навчання, – каже Сергій Затула. – Для нас важлива і підтримка Національної спілки журналістів, яка стоїть на позиції, що медіабізнес повинен брати участь у підготовці нових кадрів. Вважаю, що це дуже грамотний лозунг, і ми подаємо приклад його реалізації».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду