Блог-платформа Tumblr запустила кампанію з медіаграмотності

Блог-платформа Tumblr запустила кампанію з медіаграмотності

16:09,
8 Січня 2020
2402

Блог-платформа Tumblr запустила кампанію з медіаграмотності

16:09,
8 Січня 2020
2402
Блог-платформа Tumblr запустила кампанію з медіаграмотності
Блог-платформа Tumblr запустила кампанію з медіаграмотності
Автори:
Кампанія називається World Wide What (гра слів до інтернет-мережі — World Wide Web) та поки складається з шести інформаційних відео.

Як пише The Verge, Tumblr реалізує кампанію з профільною громадською організацією з Великої Британії Ditch the Label.

В рамках кампанії зробили шість відео, які присвячені темам фейкових новин, кібербулінгу, автентичності у мережі, модерації контенту тощо.

https://world-wide-what.tumblr.com/post/190101114400/fake-news-skewed-views-fake-news-its-a-phrase
https://world-wide-what.tumblr.com/post/190101041103/dont-me-heres-a-difficult-question-have-you

Керівники Tumblr розповіли, що, на відміну від традиційних відео про медіаграмотність, які орієнтовані на батьків та вчителів, компанія використовуватиме мову та зображення, які є звичними для користувачів Tumblr: гіфки, короткі тексти та меми.

Ймовірно, така кампанія є підготовкою платформи до виборів президента США, які пройдуть у листопаді 2020 року. У березні 2018-го Tumblr повідомляла, що російські тролі поширювали на платформі дезінформацію, що стосувалася виборів президента США у 2016 році.

«Спосіб поширення дезінформації може бути досить важким для виявлення. Проте створення роликів, які пояснюють, як виглядають такі публікації конкретно на Tumblr, допоможуть людям розвинути скептицизм щодо того, що вони бачать», — вважає виконавчий директор (CEO) Tumblr Джефф Д'Онофріо (Jeff D’Onofrio).

Раніше MediaSapiens розповідав про свіжий безкоштовний курс з медіаграмотності «Very Verified», який можна пройти за дев’ять годин.

Фото - world-wide-what.tumblr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду