Яке майбутнє у соціальних мереж

00:00,
17 Грудня 2010
3462

Яке майбутнє у соціальних мереж

00:00,
17 Грудня 2010
3462
Яке майбутнє у соціальних мереж
На MIT Enterprise Forum, що минув, інвестор Марк Сустер висловив припущення про можливі варіанти розвитку соціальних мереж.

 

1. Соціальний граф стане портативним. Зараз соціальний граф (ті, з ким ми зв'язані, і ключова інформація про них, наприклад, адреси електронної пошти) перебуває в руках Facebook. На нього чинять тиск, щоб зробити більш портативним. Є надія,що незабаром (до кінця 2012-го) сервіс надасть нам можливість бути частиною кількох соціальних мереж без необхідності відправляти друзів у спам.

 

2. Ми користуватимемося «правильними» соціальними мережами. У кожного є мережа, у якій він спілкується із друзями, мережа, у якій він обмінюється фотографіями. Facebook об'єднав їх разом, а потім спробував розв'язати проблему публічності інформації за допомогою груп. Проблема легко вирішується за допомогою створення кількох псевдоакаунтів крім реального. HackerNews і Quora створені як соціальні мережі за темами. StockTwist – сервіс для тих, хто зацікавлений в інвестуванні масового ринку.

 

3. Проблема збереження таємності залишатиметься проблемою. Facebook зробив сервіс занадто відкритим. Можна було б створити два місця: Facebook private і Facebook open. Diaspora – нова соціальна мережа, розроблена групою студентів з Нью-Йорка у відповідь на труднощі, що виникають із приватністю у Facebook. Diaspora є розподіленою мережею, де всі дані зберігаються не на серверах компанії, а на комп'ютерах користувачів. Передаються вони розрізненими пакетами в зашифрованому вигляді, так що ніхто не може одержати доступ до повного набору даних конкретного користувача, крім нього самого.

 

4. Соціальна мережа буде скрізь. Оскільки соціальний граф стає більш портативним, є велика ймовірність, що скоро він увійде в усі сфери нашого життя.

 

5. Соціальна мережа стане частиною веб-сторінки. Мeebo – спеціальний інтернет-ресурс, що дозволяє користувачам спілкуватися онлайн, не встановлючи на свій комп'ютер спеціальної програми (ICQ, QIP і т. ін.). Для спілкування за допомогою Meebo достатньо мати вихід в Інтернет і запустити браузер.

 

6. Соціальна мережа розділиться на дві частини: SimpleGeo і PlaceIQ. В основі SimpleGeo лежить ідея про те, що стартап може створювати нові мобільні продукти без прив'язки до місця розташування. У майбутньому це дозволить скоротити витрати на розвиток бізнесу. Ціль  PlaceIQ – створення платформи, що дозволяє учасникам ринку або розробникам одержувати більше прикладної інформації, а не тільки розповідати про місце розташування конкретних об'єктів. Сервіс збирає інформацію про рівень активності LBS, який характеризує кожну зону (наприклад, романтичне місце, фінансовий район) і т. д.

 

7. Соціальний хаос послужить поштовхом для створення нових фінансових можливостей. Різке зростання обсягу інформації створює нові можливості у сфері менеджменту. Якщо ми одержуємо онлайн дані від людей, з якими ми зустрічаємося лише в Мережі, нам необхідно знати більше безсумнівних фактів про них. Klout – сервіс, що відстежує вплив індивідуумів у соціальних мережах. Подібні дані важливі, якщо ви хочете придбати продукт і дійсно прагнете знати якомога більше про людину, яка порадила вам його купити. Sprout Social і CoTweet створені для поліпшення взаємодії між постачальниками послуг та їх споживачами. Awe.sm допоможе зрозуміти, чи є ефективною ваша рекламна кампанія в Мережі.

 

8. Facebook не буде провідним гравцем.

 

Медіаграмотність за матеріалами advertology.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду