Дописувачі Huffington Post страйкують – хочуть грошей і відмови від джинси

00:00,
18 Березня 2011
1378

Дописувачі Huffington Post страйкують – хочуть грошей і відмови від джинси

00:00,
18 Березня 2011
1378
Дописувачі Huffington Post страйкують – хочуть грошей і відмови від джинси
Аріанна Гафінґтон сміється і каже, що страйку ніхто не помітить.

Газетна гільдія Америки (The Newspaper Guild), що представляє 26 тисяч співробітників американських медіа, закликала безкоштовних дописувачів сайту The Huffington Post припинити роботу, повідомляє The Next Web.

 

Як уже розповідала «Медіаграмотність», основа бізнес-моделі The Huffington Post, одного з найпопулярніших веб-ресурсів США, - агрегація новин та безкоштовні дописи шести тисяч блогерів. Засновницю видання Аріанну Гафінґтон часто критикують за експлуатацію не оплачуваної робочої сили, тоді як вона впевнена, що всі дописувачі отримують за свою роботу компенсацію морального характеру.

 

Злиття The Huffington Post з інтернет-компанією AOL, за яке Аріанна Гафінґтон отримала 315 мільйонів доларів,та обраний об’єднаною компанією курс на виробництво комерційного контентувикликали невдоволення в багатьох експертів, учасників ринку, а також і дописувачів ресурсу. Зокрема, компанія Visual Art Source, яка створювала контент для The Huffington Post, на початку березня відмовилась публікувати свої матеріали на сайті, назвавши свої дії страйком і виставивши дві вимоги:

 

- оплачувати працю всіх блогерів і колумністів, що пишуть для ресурсу;

 

- не публікувати «оплачені промоційні матеріали» (джинсу) поруч із редакційними матеріалами: «прес-релізи або виставкові каталоги фундаментально відрізняються від редакційного контенту і повинні бути відокремлені, марковані як реклама або не публікуватися взагалі».

 

Газетна гільдія підтримала заклик Visual Art Source бойкотувати The Huffington Post до виконання цих вимог. «У відповідь на відмову The Huffington Post компенсувати тисячам дописувачів їхній внесок у 315-мільйонну угоду видання з AOL Газетна гільдія Америки попросила про зустріч із керівництвом компанії. Та дотепер цей запит ігноровано», - йдеться в заяві гільдії.

 

Реакції самої Аріанни Гафінґтон або інших топ-менеджерів об’єднаної компанії на заяву гільдії поки що немає. Раніше, виступаючи на конференції paidContent у Нью Йорку, Гафінґтон заявила, що її смішить сама ідея страйку безкоштовних дописувачів, зазначивши, що вони бойкотують свою власну промоцію. «Ну, страйкуйте собі на здоровя, кому від того погано? Ніхто й не помітить», - сказала вона.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
reddogreport.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду