Телебачення в Америці не поспішає програвати інтернету

00:00,
18 Квітня 2011
1941

Телебачення в Америці не поспішає програвати інтернету

00:00,
18 Квітня 2011
1941
Телебачення в Америці не поспішає програвати інтернету
Попри численні прогнози щодо «обрізання шнура», кількість абонентів платного кабельного та супутникового телебачення зростає, як і власників телевізорів.

У те, що незабаром інтернет замінить усі інші медіа, легко віриться, - так само, як наші батьки вірили футурологам і фантастам, які обіцяли вже на початку ХХІ століття санаторії на Марсі та аеромобілі. Одначе, як свідчить дослідження Ipsos Observer, дані якого наводить AdAge, навіть у США, країні, де переможно зростає популярність онлайн-сервісів Hulu та Netflix, обіцяне прогнозистами «обрізання шнура» не відбувається. Натомість, користувачів платного телебачення більшає. Зростає й відсоток сімей, що мають телевізор.

 

Зростання телеаудиторії не припинилось, хоча його темпи сповільнились у порівнянні з попередніми роками. Кількість абонентів платного телебачення, які останнім часом придбали додаткові можливості до свого підключення (преміум-пакети, HD-канали тощо), є значно більшою за кількість тих, хто відмовився від послуги взагалі.

 

Зокрема, протягом останнього року 24,5% опитаних американців передплатили нову послугу платного телебачення, ще 14,6% планують зробити це. 17,6% придбали доступ до HD-каналів, 10,1% - планує. 15,6% додали до свого пакету новий преміум-канал, 10,8% - планує. 15,1% придбали якісніший пакет, 11,4% - планує. 14,3% придбали додатковий ресивер або інше спеціальне обладнання, ще 10,2% хочуть зробити це.

 

Натомість, відмовились від преміум-каналів 6,9%, планують це зробити ще 4,3%. Знизили якість пакету каналів – 6,7%, планують 4,8%. Зовсім відмовились від послуги 5,5%, хочуть зробити це 4,4% (ось воно, «обрізання шнура»). Відмовились від частини послуги (інтернету, HD тощо) 2,9%, планують – 2,7%. Нарешті, 47% жодним чином не змінили умови свого підключення до платного телебачення. Ті, хто «обрізав шнур», пояснюють свої дії фінансовими міркуваннями (задорого), зникненням потреби в телебаченні, переїздом в інше місце та незадовільною якістю послуг.

 

Приблизно половина з тисячі опитаних дивиться телепрограми не по телевізору – на комп’ютері, планшеті, мобільному телефоні тощо. 43% сплачують за відео в інтернеті.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду