Twitter розповів, що люди найбільш щасливі вранці – а ввечорі їм сумно

00:00,
3 Жовтня 2011
1353

Twitter розповів, що люди найбільш щасливі вранці – а ввечорі їм сумно

00:00,
3 Жовтня 2011
1353
Twitter розповів, що люди найбільш щасливі вранці – а ввечорі їм сумно
Користувачі Twitter веселіші зранку, протягом дня їх настрій погіршується, а до вечора їх все більше і більше відвідує сум. І вони щасливіші у період з грудня по червень, коли світовий день триває найдовше.

Соціальні психологи  дослідили глобальні настрої людства за допомогою Twitter. Протягом лютого 2008січня 2010 років вчені проаналізували 609 млн. твітів від 2,4 млн. людей з 84 країн світу.

«Twitter пропонує безпрецедентні можливості для дослідження поведінки людей у реальному часі з максимальною деталізацією в часових проміжках  – година за годиною, день за днем, протягом року – і робити це можна в масштабі мільйонного населення різних куточків світу», – відзначає соціолог і співавтор дослідження Майкл Мейсі (Michael Macy).


Щоб отримати уявлення про глобальний настрій, вчені брали до уваги користувачів, що мають більше 400 твітів, і  шукали в них маркери настрою: близько 1000 слів, які вказують на позитивні емоції – «згоден», «фантастично», «супер»,  і негативні «боюся», «розсерджений», «в паніці», а також різноманітні смайліки.

З’ясувалося, що найкращий настрій у людей зранку, і до вечора погіршується при чому, це стосується і вихідних, а отже, не залежить від робочого дня. Така тенденція спостерігається, за словами Мейсі, у всьому світі: від Індії, Африки, Австралії до Англії, Канади та Сполучених Штатів.

Джерело Reuters

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Lovely Twitter Icons
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду