Традиційні медіа досі домінують над онлайновими

Традиційні медіа досі домінують над онлайновими

00:00,
12 Червня 2014
1914

Традиційні медіа досі домінують над онлайновими

00:00,
12 Червня 2014
1914
Традиційні медіа досі домінують над онлайновими
Традиційні медіа досі домінують над онлайновими
Традиційні медіа залишаються домінуючим ресурсом для отримання новин у Великобританії.  Про це йдеться у дослідженні Оксфордського університету та Інституту Ройтерз із вивчення журналістики.

В ході дослідження було опитано понад 18 тисяч осіб із 10 країн – США, Великобританії, Німеччини, Франції, Данії, Фінляндії, Іспанії, Італії, Японії та Бразилії, пише BBC.

Більше половини опитаних сказали, що стежать за новинами, які надають традиційні авторитетні медіа. 16% відповіли, що користуються лише онлайн-медіа, такими як Buzzfeed та Huffington Post.

З’ясувалося також, що торік за онлайн-контент платила тільки кожна десята людина.

Дослідження виявило, що зростання кількості користувачів смартфонів призвело до зменшення кількості джерел, які читає людина. 37% респондентів у всіх країнах відповіли, що використовувати лише один медіабренд на своєму мобільному пристрої. У Великобританії кількість таких користувачів становила 55%.

«Люди обмежені у часі, коли використовують смартфон, - пояснює один із редакторів дослідження Нік Ньюман (Nic Newman). – Вони звертаються до ресурсу, якому довіряють найбільше».

В загальному користувачі надавали перевагу ресурсам з різними точками зору, а не тим, які дотримуються певного політичного порядку денного, зазначає BBC.

З приводу соціальних мереж як ресурсів новинного контенту, то домінує Facebook із 35%. Twitter виявився дуже популярним у Великобританії та США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
techcruiser.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду