У першому кварталі 2013 року спамери експлуатували масштабні світові події

00:00,
30 Квітня 2013
940

У першому кварталі 2013 року спамери експлуатували масштабні світові події

00:00,
30 Квітня 2013
940
У першому кварталі 2013 року спамери експлуатували масштабні світові події
Серед подій, які використовувалися спамерами у першому кварталі 2013 року, – смерть Уго Чавеса і обрання нового Папи Римського. Про це повідомляється у звіті «Лаборатории Касперского».

Значна частина подібних повідомлень була замаскована під новинні розсилання відомих ЗМІ, зокрема, CNN i BBC. Щоб привернути увагу до листів із зловмисними URL спамери відзначали, що за такими посиланнями містяться «сенсаційні» фото і відео.

Автори спам-розсилань користувалися і давно відомими методами, наприклад, додавали у текст листа фрагменти новин, розраховуючи на те, що контентні спам-фільтри розцінять зловмисний лист як повідомлення від новинних сайтів.

За даними «Лаборатории Касперского», лідирують серед країн-джерел спаму у першому кварталі 2013 року Китай і США – 24,3% і 17,7% відповідно. На третьому місці – Південна Корея, 9,6%.

Як відзначають аналітики «Лаборатории», цікавим є той факт, что спам з цих країн «атакує» різні регіони: так, більшість китайського спаму розсилається в Азію, спам із США орієнтований переважно на Північну Америку, а основним об’єктом корейського спаму є Європа.

«Спамери намагаються привернути увагу користувачів до своїх повідомлень, використовуючи гучні імена, світові події або просто стилізують листи під повідомлення від популярних ресурсів», – відзначила керівник відділу контентних аналітиків «Лаборатории Касперского» Дарія Гудкова. Вона також нагадала користувачам про те, що не варто клікати на посилання у листах, навіть якщо відправник здається знайомим,  – більш безпечно буде вручну набрати у браузері адресу того чи іншого видання.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Wpmu.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду