Google та Ipsos дослідили поведінку українських користувачів смартфонів

00:00,
15 Липня 2013
1203

Google та Ipsos дослідили поведінку українських користувачів смартфонів

00:00,
15 Липня 2013
1203
Google та Ipsos дослідили поведінку українських користувачів смартфонів
Google представила результати дослідження поведінки українських користувачів смартфонів, котре на замовлення компанії зробили аналітики Ipsos MediaCT. Про це повідомляється в Google Blog.

Результати дослідження продемонстрували, що на сьогодні смартфонами користуються 14% населення України – це вдвічі більше, аніж у першому кварталі 2012 року. 50% власників смартфонів використовують їх щодня для доступу в інтернет. Для українців мобільні пристрої є важливою точкою доступу до інформації: 57% респондентів щодня здійснюють пошук за допомогою свого смартфона. Мобільні гаджети, відзначають автори дослідження, стали настільки важливими для своїх користувачів, що 52% з них краще б відмовилися від телевізора, ніж від смартфона.

93% власників смартфонів шукають на телефоні інформацію місцевого характеру, а 87% у результаті виконують відповідні дії, наприклад, здійснюють покупку або звертаються до компанії за додатковою інформацією.

Українці активно використовують смартфони для спілкування у соціальних мережах: 91% користувачів регулярно відвідують соцмережі зі своїх смартфонів, 51% роблять це щодня.

Відповідно до результатів дослідження, смартфон є перспективним інструментом здійснення покупок: 44% користувачів за допомогою нього купували товари чи послуги через інтернет, з них 60% зробили покупку протягом останнього місяця. Відзначається також, що для бізнесу важливо мати сайт, оптимізований під мобільні пристрої: 35% користувачів смартфонів основною перешкодою на шляху розвитку електронної комерції назвали повільне завантаження веб-сайту на мобільному телефоні.

93% користувачів смартфонів звертають увагу на рекламні оголошення під час роботи в інтернеті або використання програм, з них 37% звертають увагу на рекламу під час перегляду відео на своїх мобільних.

Дослідження проводилося Ipsos MediaCT на замовлення Google в першому кварталі 2013 року. Респондентами стали 1 тис. українців віком від 18 до 54 років, котрі використовують смартфон для доступу в інтернет.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Techradar.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду