Україна зайняла четверте місце в Індексі свободи ЗМІ країн Східного партнерства, лідирує Молдова

00:00,
12 Листопада 2013
1851

Україна зайняла четверте місце в Індексі свободи ЗМІ країн Східного партнерства, лідирує Молдова

00:00,
12 Листопада 2013
1851
Україна зайняла четверте місце в Індексі свободи ЗМІ країн Східного партнерства, лідирує Молдова
Сьогодні були презентовані результати другого заміру Індексу свободи ЗМІ у шести країнах Східного партнерства (Україна, Білорусь, Молдова, Грузія, Вірменія, Азербайджан).

Згідно з результатами, Молдова посіла перше місце, Грузія – друге, Вірменія та Україна на третьому і четвертому місцях. Азербайджан та Білорусь на п’ятій і шостій сходинках відповідно. Якщо порівняти ці результати з попереднім пілотним заміром, то зміна відбулась лише у першій та другій позиціях – минулого разу лідирувала Грузія.

Рейтинг країни визначається на основі оцінки індивідуальних експертів стану свободи медіа в країні і подальшого підсумовування балів. Ініціатива реалізується в рамках проекту «Моніторинг свободи медіа країн Східного партнерства», що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та є ініціативою Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

«В України позиція серед цих країн не така погана, але хочу підкреслити, що немає тенденції покращення, – зауважив Золтан Салаі, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні. – За останні 3-4 роки ми у кращому випадку бачимо стагнацію,  а в певних сферах є навіть погіршення ситуації».

«Ідея цього проекту в тому, щоб вивчати больові точки у медіасфері цих країн, - зазначив Андрій Кулаков, програмний директор МГО «Інтерньюз-Україна». - Оскільки наші країни мають окрім спільного минулого, в дечому спільне сьогодення і спільні проблеми, тому ми можемо ділитися досвідом вирішення цих проблем».

Наталія Сад, координатор проекту МГО «Інтерньюз-Україна» наголосила, що Україна,  яка на разі перебуває на етапі можливого підписання Угоди про асоціацію з ЄС, посіла лише четверту сходинку -  при цьому Молдова і Грузія, які тільки планують парафувати Угоду про Асоціацію, займають перше та друге місце.

Заміри Індексу свободи медіа будуть здійснюватися щоквартально протягом двох років у кожній країні Східного партнерства.

Під час прес-конференції Діана Дуцик, головний редактор сайту MediaSapiens, презентувала також дані моніторингу теленовин за дев’ять місяців 2013 року, що здійснюється громадською організацією «Телекритика» за підтримки USAID, наданої через «Інтерньюз Нетворк».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду