Жінки говорять лише 27% діалогу в найкасовіших фільмах 2016 року

Жінки говорять лише 27% діалогу в найкасовіших фільмах 2016 року

14:10,
19 Січня 2017
3155

Жінки говорять лише 27% діалогу в найкасовіших фільмах 2016 року

14:10,
19 Січня 2017
3155
Жінки говорять лише 27% діалогу в найкасовіших фільмах 2016 року
Жінки говорять лише 27% діалогу в найкасовіших фільмах 2016 року
Автори:
Провідний науковий дата-спеціаліст Амбер Томас (Amber Thomas) вирішила проаналізувати гендерну рівність на основі топ-10 найкасовіших фільмів року.

«Можливо 2016 і завершувався з жінкою на першому плані, а саме з Джин Ерсо («Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія») у виконанні Фелісіті Джонс, але статистика доводить, що індивідуальні успіхи мали незначний уплив на загальну позицію жінок на екрані у минулому році. Та насправді, показовим є те, що навіть у «Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія» Джин Ерсо є єдиною жінкою в основному складі (годі, Мон Мотма не рахується)», - пише The Independent.

Проводячи розрахунки над стрічками («Перший месник: Протистояння» (Captain America: Civil War), «У пошуках Дорі» (Finding Dory), «Зоотрополіс» (Zootopia), «Книга джунглів» (The Jungle Book), «Секрети домашніх тварин» (The Secret Life of Pets), «Бе́тмен про́ти Суперме́на: На зорі справедливості» (Batman v Superman: Dawn of Justice), «Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія» (Rogue One: A Star Wars Story), «Дедпул» (Deadpool), «Фантастичні звірі і де їх шукати» (Fantastic Beasts and Where to Find Them) та «Загін самогубців» (Suicide Squad), Амбер Томас зважала на відсоток діалогу, що був призначений для виконання жінками. 

Результати виявилися передбачувано невтішними: з урахуванням кожного персонажа, що мав репліки у стрічках, з’ясувалося, що лиш 27% діалогів були віддані жінкам. Фактично, «Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія» продемонстрував найгірший показник серед усіх 10 фільмів: лиш 9% мовців (персонажів) були жіночої статі, а репліки Джин становили 78% їхнього діалогу. 

Єдиними стрічками, що продемонстрували результати близькі до досягнення рівня гендерної рівності у діалогах, були анімаційні фільми «У пошуках Дорі» та «Зоотрополіс» з показниками у 53% та 46% рядків, відданими жіночим персонажам, відповідно. Вони виявилися також єдиними двома стрічками, у яких жіночий персонаж говорив найвищий відсоток діалогу. Разом з тим, жоден з фільмів проте не продемонстрував такого складу, який би включав 50% персонажів-мовців жіночої статі. 

У «Книзі джунглів» частка діалогу, яку промовляє жіночий персонаж, становить лиш 10%, попри той факт, що голосом пітона Каа (який історично являється самцем), промовляє  Скарлетт Йоханссон. У «Перший месник: Протистояння» цей показник становить 16%. Хоча багато хто думав, що Харлі Квін (Марго Роббі) була центральною у «Загоні самогубців», у дійсності її репліки становили 42% - це стільки ж слів, скільки мав Дедшот Вілла Сміта. 

Складно передбачити, чи буде 2017 більш втішним у цьому сенсі, пише The Independent. Хоча «Зоряні війни. Епізод VIII» (Star Wars: Episode VIII) та «Ди́во-Жі́нка» (Wonder Woman) вийдуть на великий екран з двома ключовими жіночими персонажами, поки невідомо, який уплив це матиме на загальний кінематографічний ландшафт. 

Раніше MediaSapiens писав про «Звіт про становище жінок та дівчат у Каліфорнії», який підкреслив тривожну гендерну нерівність в американському мейнстримному кіно. У дослідженні було виявлено, що жінки майже втричі частіше за чоловіків з’являються частково або повністю оголеними у голівудських фільмах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Independent
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду